Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Cübbeli Ahmet Hoca'nın satranç haram fetvasına cevap

Cübbeli Ahmet Hoca'nın satranç haram fetvasına cevap
 

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Satranç Haram Fetvasına Cevap


İki gün evvel ne dedi Cübbeli Ahmet Hoca?

Satranç oynamak tavladan, kumardan günahtır

Hatta İzleyen domuz eti yemiş gibidir.

Peki ayetler ne diyor,

Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi? (Maide 91)

Satranç hakkında Kuran’da herhangi bir ayet var mı? Yok.

Peki, sizlere âlimlere dayandırdığınız sözleri Kuran’ın açık ve net haran kıldığı bir uygulamadan daha haram gösterecek yetkiyi kim verdi?

Alimlere dayandırarak hadis söylüyor, ona bakarsak 3 yıl önce Fetullah Gülen’de bir din alimiydi! Ama bugün herkes gördü ki, o âlim, hocaefendi, büyük insan dedikleri kişi ABD’nin bir uşağıymış. Yani, öyle her âlimim diyenin ardından gidilmez!

Din insana olan faydasına bakar, hatta bakın bugün satrancı kumardan günah sayan, izleyene Domuz eti yeme günahı yükleyen Cübbeli bakın 2011 yılında “aslında zeka geliştiren bir şey olduğu için satrancı ayrı tutabiliriz” demiş.

Peygamber Efendimiz: “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin” diyor.

Din, insanlara dinin yaşanmasını zorlaştırmayın, önüne engeller koymayın, dinden nefret ettirmeyin sevdirin diyor.

Aynı din, camilerde de ticaret yapmayın diyor ama sen vaaz verirken dergiden kabirde yakmayan kefen reklamı yapıyorsun onu ne yapacağız?

Elinde terlikle, Peygamber Efendimizi rüyamızda gördürten terlik diye terlikleri kutulattıracağını söylüyorsun onu ne yapacağız?

Yapmayın, Allah rızası için dini yozlaştırmayın, bize ne Hristiyanı zarar verir, ne Yahudisi zarar verir, ne Ateisti zarar verir, çünkü bir Müslüman kendinden olmayana karşı tüm gardını almıştır, bize zarar veren sözüne, inandığımız içimizdekilerdir.

Çok uzaklara gitmeye gerek yok, örnek Fetullah Gülen, yıllarca herkesi hocaefendi ayağına kandırdı ama son 3 yılda onun Türkiye’ye verdiği zararı ne İngiliz’i verdi, ne ABD’si verdi, ne de İsrail’i verdi.

Ben 2011 yılında, Fetullah Gülen hakkında yanlış yapıyorsunuz, dediğimde tüm ahali üstüme üşüşmüş, cemaat yetkilileri beni mahkemeye vermekle tehdit etmişti, çok geçmeden herkes benim gibi düşünmeye başladı. O dönemlerde de bu hoca bizden diye, yaptığı yanlışlar görmezden geliniyor, eleştirilmiyor, eleştirene de çok sert dille karşı çıkılıyordu. Bugün bunları da görmezseniz, sonunun Fetullah Gülen gibi olacağı kesin..

Din üzerinden ticaret yapanlar, aman ha dini sen öğrenme ben sana istediğim gibi anlatırım, sen beni dinle yeter ki diyenler, halka dini olduğu gibi değil istediği gibi anlatıyor, halkı okumayan, satranç oynamayan, sorgulamayan, yargılamayan, anlatılan her şeye inanan bir kukla haline getiriyorlar.

İnşallah, gerçek değildir ama, bu konuyu araştırırken, şöyle bir video gördüm.

İşte bu kadının bu derece beynini yıkayan, “Cennetten arsa satıyor musunuz” sorusuna, dur bir sorayım diyecek kadar cahilleştiren bu zihniyettir.

Okuyun kardeşim, Kuran’ı Kerim’in Türkçesini okuyun, anlayın; Hadis kitaplarından Sahihi Müslüm’ü okuyun, Buhari’yi okuyun, Tirmizi’yi okuyun, Ne diyor Kuran-ı Kerim “Biz onu, okuyup, anlayasınız diye Arapça indirdik” yani, temel konu okuyup anlamaktır, beyninizi kimseye ipotek ettirmeyin, Allah vermiş, kullanın.

İşte İslam dünyasının bugün düştüğü durum budur, okumayan, araştırmayan ve duyduğuna olduğu gibi inanan bir gruptan Farabi, İbni Sina, Evliya Çelebi çıkacak değil ya, çıksa çıksa İŞİD çıkar!

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..