Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet Bayramı akşamı Buca Gediz'den canlı bomba geçti, duydunuz mu? ...

Cumhuriyet Bayramı akşamı Buca Gediz'den canlı bomba geçti, duydunuz mu? ...
 

''Ne Senden geçeriz ne de Senin eserlerinden ''


'' Verdiğin kadarını alırsın hayattan ve vermeye cesaretin yok ise alanları izlersin uzaktan.''

Bu gün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.

Ülkenin her bir köşesinde kaos ortami hakim, savcılarını zaten kamuoyu olarak bilmekteyiz.

Kaos nereden geldiği belli olmayan ve kitleleri korkuya sevk eden zincirleme buhran hali demektir. Bu kasoun nedenlerini ve müsebbiplerini idrak etmeden meydanlara elimize aldığımız bayrak ile koşmak anlamsız, bunu yaparken de korkumuzu yendiğimizi düşünmek gaflet olsa da elimizden geleni yapabilmek ise maharet oluyor.

Bu gün bayramdır, lakin her günü ayrı bir bayram yapabilmek için, genç neslin eğitimi elzemdir. Her anne, baba, amca, dayı evladına, yeğenine Cumhuriyetin niteliklerini, düşmanlarını ve faydalarını neşretmek zorundadır.

Diğer ve asıl önemli olan konu ise siyasi erk’in gücünü aldığı Anayasayı hiçe sayarak bu ulusal ve bağımsızlık gününü yok sayması ve çeşitli mesnetsiz sebepler ile iptal etmesi karşısın da top yekün bir refleks son 10 yıldır maalesef ki gösterilmemiştir. Sebepleri ise acıdır ki yine bizleriz.

28 Ekim 2015 akşamı saat 19.20 civarı dünya saatine 20.20 de  iZMİR Buca Gediz'de canlı bomba paniği başladı. Canlı bomba kendini patlatamadan kaçıyor ve  asayiş şube ekipleri ile kovalamaca başlıyor. Teröristler tarafından  Buca Gediz susuz kahve önünde polis aracı taranıyor ve bir polisin yüzü dağılıyor . 

Ölüm o kadar yakınımızda oluyor ki karşımıza artık  nerden çıkacağı belli değil. Bizler yani halk birilerinin dudak arasına sıkışmış hayatları yaşıyoruz.

Ne garip değil mi bizim 500 m.ilerimizde olaylar oluyor ve hepimiz evimizdeyiz. Ne olmuş '' polis taranmış, aaa ölü var mı? ne olmuş ? canlı bomba varmış '' İlk aklımıza gelenleri aramaya başlıyoruz. Vurulanlar orada kalsın önce....

Ve hepimizde telaş çocuklarımızı, yakınlarımızı arıyor, onları uyarıyoruz.

Ve.....

Bugün  29 Ekim !

Mitinge falan gitme sakın diyorlar. Neden ? diyorum. Olay çıkabilir. Gideceğim diyorum. O zaman sevdiklerini gör de öyle git diyorlar ! 

Özgürlük ve adalet yaşamımızın anlamıdır. Kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin özgürlüğüne müdahale edilmediği Türkiye Cumhuriyeti diliyorum.

Aydınlık günlere... Nice Cumhuriyet Bayramlarımıza .

Not  : Geleceğimizin karatılmasında rol oynamak istiyorsanız 1 Kasım da tatile devam edip, evinizde dizileri ve saltanatlık nasıl getirirliri izlemeye devam edin.

Zaman Cumhuriyet'e sahip çıkma zamanı ... Ya şimdi !  Ya şimdi !

    

 
Toplam blog
: 175
: 775
Kayıt tarihi
: 20.10.07
 
 

9 Eylül Üniversitesi Maliye bölümü mezunuyum. Şiir dünyam, bir tane kitap çıkaracağım dedim ve  b..