Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Dağ fare doğurdu

Yine haftalardır konuştuğumuz, dört gözle beklenen,bu derbi için maçların kaybedildiği kendimize has derbimizi yine sadece kendimiz izledik. Koskoca 90 dakikada 2. buçuk pozisyon biri kendi kalesine biri duran toptan baraj hatası ile atılan olmak üzere 3 gol. Bu satırları yazarken bir yandan da Barcelona-Atletico Madrid derbisini izliyorum. Ve 57. dakikada 3 tanesi Barçadan olmak üzere 4 gol var. Kendi gözümüzde büyüttüğümüz ezeli rekabet derbisini seyrettikten sonra bu maç ilaç gibi geliyor insana.

Maça 2 takımda çok kontrollu başladı. Fenerbahçede Meireless-Topal-Baroni üçlüsü ileriye hiç destek veremezken Burak ve Umut'un ortasahadan aldıkları bağlantılarını kestiler ve toplam 25 gol atan bu ikili tek pozisyona giremeden maçı bitirdiler. Bu bilgide şunu gösteriyor ki ligimizdeki diğer takımların stoperleri ve ön liberoları bu adamları tutmayı bilmiyorlar. Galatasaray kendi saha ve seyirci avantajı ile topla fazla oynar gibi görünmesine rağmen ileride hiç bir şey üretemedi. Caner'in çok gereksiz yere yaptığı faulde duran toptan son haftaların golcüsü Bekir'in müthiş kafası ile skor avantajını ele geçiren Galatasaray oldu. Golden sonra F.Bahçe biraz kıpıranır gibi oldu. Caner ile sol kanatdan gelmeye başlayan F.Bahçe sol ayaklı Hasan Ali'nin ilk golünü sağ ayağı ile atması ile beraberliği yakaladı. Maçın F.Bahçedeki en etkisiz ismi Baroni'nin Selçuk'a çok gereksiz yere yaptığı faul ile kazanılan serbest vuruş maçın skorunu ilan etti. Bu frikik öncesi selçuk zaten topu soluna almıştı ve kaleye vurması çok zordu. Baroni hem yaptığı faul ile hem de frikikde baraj ilk kurulduğunda yaptığı ihlal ile barajın ve başta kaleci Volka olmak üzere barajdakilerin konsantrasyonlarının bozulmasına sebep oldu. Volkan hem barajı kurdururken hem de atış esnasında baraja kapattırdığı yere hamle yapması yüzünden hatalıydı. Üzerine gelecek topu çok rahat tutacakken yaptığı erken hamle ile skoru belirlemiş oldu.

İkinci yarıya 2 takımda aynı kadrolarla çıkarken Aykut Kocaman'ın Baroni'ye 65 dakika nasıl tahammül ettiğini anlamak mümkün değil. Bu bir tek Baroni'yi kendisinin getirmiş olması ile açıklanabilir. Meireless'in son haftalardaki kötü futbolu bu hafta kariyerinin ilk kırmızısı ile tavan yaptı. Aslında ikinci sarısından önce Yekta'nın aynı hareketi kendisine yapmasına rağmen hakemin faul bile vermemesi yüzünden tepkisinde haklı olduğunu düşünüyorum. Ama yine de hakeme yaptığı hareketi tasvip etmemiz mümkün değil. Bu hareketi sebebiyle ekstra ceza alırsa mutlaka ağır bir para cezasına çarptırılmalıdır. Aykut Kocaman'ın Sezer, Krasiç ve Stoch hamleleride skoru değiştirmeyi bırakın pozsiyon bulmaya bile yaramadı.

Maçın hakemine gelince bütün takdir haklarını evsahibinden yana kullandı. Meireless'e yapılan çekmeye faul bile vermezken aynı futbolcunun yaptığına sarı kart göstermesi art niyetli olduğunun göstergesidir. Halis Özkahya maçtan önce G.Saray cephesinden gelen tepkilerden etkilenerek maçı yönetti. Sow'a ceza sahası içinde yapılan faulü vermeyerek maçın skoruna etki etmiştir.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..