Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Daha çok düşünmek ve yeni sektörler yaratmak lazım

Daha çok düşünmek ve yeni sektörler yaratmak lazım
 

Dünyada işsizliği önlemek için çığır açıcı yeniliklerin yapılması gerekiyor.

Yenilik olacak ki yeni sektörler doğsun ve insanlara yeni yeni iş kapıları açılsın.

Nasıl bir zamanlar endüstrileşme devrimi olduysa tarıma sanayi eklendiyse, şehirlerde de sanayi işçisine ve sanayi elitine hizmet edecek hizmet sektörü doğmuşsa, tarım-sanayi-hizmet sektörlerine de internet devrimiyle daha sonra bilişim sektörü eklenmiştir.

Bir zamanlar petrol sektörü, otomotiv sektörü, beyaz eşya sektörü, otoyolar, toplu konutlar, gökdelenler, demiryolları, metrolar, havayolları, denizcilik, internet, cep telefonu, AVM'ler gibi yeni yollar, yeni sektörler, istihdamı artırmıştır. Ancak nüfus artışı, iş artışını çok çok geçtiği için işsizlik kaçınılmaz olmuştur.

Yani insanlık ne kadar çok iş artışı gerçekleştirebilirse o oranda işsizliği önleyecektir. Bunun bence iki yolu var, biri çalışma saatlerini düşürmek ve bu düşüşten en yüksek istihdam artışını sağlamak ki Fransa bunun en tipik örneğini vermiştir. Haftalık çalışma saatleri 43 saatten 35 saate indirerek 650 bin kişiye istihdam olanağı sağlamıştır. Bir diğer yol ise yeni sektörler yaratmak, yenilikler yapmaktır. Yenilik yapmak da ancak yaratıcılık ile mümkündür. Çalışma saatlerinin düşürülmesi belki de yaratıcılığı daha da artıracaktır. Aylak kalan insanlık daha çok düşünecek ve çok daha başka çözümlere ulaşabilecektir.

Belki de işin çözümünde daha çok düşünmek yatıyor.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..