Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Danla, Çağla, Refika, Oğuzhan Uğur, Ruhi Çenet, Kaan Sekban, İdil Yazar TV'yi Unutturdu!

Danla, Çağla, Refika, Oğuzhan Uğur, Ruhi Çenet, Kaan Sekban, İdil Yazar TV'yi Unutturdu!
 

Artık TV izlemiyorum. Youtube içerikleri TV'den çok daha kaliteli ve eğlenceli oldu bana kalırsa. Takip ettiğim içerik üreticilerini paylaşmak istedim. Umarım siz de takip edersiniz onları... Hemen başlıyorum

DANLA BİLİÇ

Danla Biliç’i youtube’da ilk izlediğimde şok geçirmiştim. İlk kez bu kadar sahici bir youtuber görüyordum. Hiç bir şey olmaya çalışmıyor, bağıra bağıra yalak diyor. Sevmediği şeyleri açık açık ifşa ediyor. Kendiyle fena dalga geçiyor.

Kısa sürede milyonların izlediği videolara imza attı. Nev-i Şahsına Münhasır paylaşımlarıyla ciddi bir hayran kitlesine sahip oldu.

Şimdi konsept değiştirdi, herkesin harika, olağanüstü dediği ülkelere gidip orada yaşadıklarını anlatıyor, aslında abartmayın diyor. Yine değişik bir tarzla geziyor. Yolu açık olsun.

KAAN SEKBAN

Kaan Sekban tam bir sosyal medya yıldızı. 10 yıllık bir bankacı iken, mutsuz, umutsuz bir hayattan bıkıyor ve bir anda istifa ediyor. Dünyanın farklı yerlerinde aldığı oyunculuk eğitimleri bile Türkiye’de para kazanacak projelere girmesine yetmiyor. Facebook’ta başladığı ev tipi Talk Show’larla bir anda kendi başına yol alabileceğini keşfediyor. “Tebrikler kovuldunuz” isimli bir kitap yazıyor. "Kaan Sekban Saçmalar" isminde kısa sürede binlerce kişinin kahkahalarla izlediği inanılmaz naif, incelikli, küfürsüz ama çok eğlenceli tek kişilik gösteri yapıyor.

İş hayatının bize parlak olarak sunduğu birçok kodu deşifre ederek ne kadar boş ve yıpratıcı bir hayat yaşadığımızı beynimize kazıyor. Gösterisinde istifa ettikten sonra, yerine gelecek kişiye sadece 2 saat içinde yaptığı tüm işleri devrettiğini anlatması da, ne kadar anlamsız ama büyük ünvanlar peşinde olduğumuzun özeti gibiydi benim için. Kaan Sekban bana kalırsa yeni Che Guevara. Kaan Sekban’ı okumadıysanız okuyun, izlemediyseniz mutlaka izleyin.

REFİKA

Refika, TV’den Youtube’a geçenlerden.

Yemek yapmak onun için bir yaşam nedeni. Bir simiti anlatışı var lütfen açın o videoyu izleyin ve simit sizin için bambaşka bir yemeğe dönüşmezse bana Nevin demeyin...  (1)

Refika’yı izlemek benim için değişik bir meditasyon şekli. Güleryüzüyle anlattığı yemekleri yaparken, sadece yemek öğrenmiyorsunuz, o yemeklerin oluşum hikayelerini de dinliyorsunuz. Anadolu’ya aşık ve anlattığı tariflerde bunun kokusunu hep duyuyorsunuz. Yeni tasarımlar da yapmaya başladı. Şef bıçağı, gönlü bol çay bardağı, yemek tabakları gibi… Herkesi aşçı yapma konusunda baya iddialı olan Refika, 10 dakikada üstelik çok ucuza gurme yemekleri tarifleri de yayınladı. Canınızın çok sıkıldığı bir anda açın bir Refika videosu… İçinizin sıcacık bir sevgiyle dolduğunu hissedeceksiniz ve de gurme aşçı olma şansına kavuşacaksınız…

İDİL YAZAR

İdil çevresi, aldığı eğitim, tarzı ile tam bir beyaz Türk. Naif anlatımı, sakin üslubu ve pratik tarifleriyle izlerken dinlendiriyor  ve çok keyifli yemekler öğretiyor. Chai Tea Latte ve yulaf muzlu kurabiyesi en çok yaptığım tariflerinden. Sosyetik bir çevreye sahip. Mesela konukları arasında Pınar Sabancı olabiliyor. Tatillerini alternatif ülkelerde yapıyor. İlginç hayatı anlattığı tariflere de yansıyor. Mesela en iyi sushi yapımı onun çektiği video da. Muzlu Magnolia, Buffala soslu tavuk, Japon Cheese Cake yaptığı yemekler arasında…

NEVŞAH FİDAN

Nefes Federasyonu Başkanı Nevşah Fidan yeni açtığı Youtube kanalında “Nasıl Daha Pozitif Bir İnsan Olabilirsiniz” tarzı konuları ele alarak, Nefes ve hakikate dair hayati bilgileri çok tatlı bir şekilde anlatıyor. Kişisel Gelişim ezberlerini yok ederek, net çözümler sunuyor hayatla başa çıkmaya dair. Daha eğlenceli bir konsepte çevirebilirse, açtığı kanal bana kalırsa Türkiye’de en fazla aboneye sahip kanallardan biri olabilir. Çünkü anlattığı bilgiler Türkiye için çok yeni ve işlevsel…

CÜNEYT ÖZDEMİR

Eski bir gazeteci olarak Cüneyt Özdemir’in youtube kanalını hayranlıkla izliyorum. Kendi başına dev bir kadro olduğunu, Reza Zarrab, Hakan Atilla davasını aktarırken kanıtladı. Dizi film tadında her gün heyecanla davadaki gelişmeleri bize sunan Özdemir, basında nitelikli haberciliğin ne kadar mühim olduğunu tekrar bize hatırlattı. Tek başına, kaliteli içerik üreterek bir medya olunabileceğini gösterdi. Yeni içeriklerini heyecanla beklemeye devam edeceğiz.

Umarım Özdemir’in açtığı bu güzel yolda, nitelikli basın çalışanları yetişir. Ve özgürlüğün en önemli direklerinden olan basınımız gelişebilir.

OĞUZHAN UĞUR

Silivri’de boşuna yatmış bir askerimizin oğlu olan Oğuzhan Uğur, inanılmaz komik videolarıyla beni benden alıyor. Hatta video yükleyeceği akşamlar her şeyi bırakıp videoyu beklediğim oluyor. Nasıl bu kadar çok içerik üretip, sürekli güldürdüğünü çözemedim. Onedio’ya transfer olduktan sonra her videosu trend videolar arasına giriyor. Babala TV’deki rönt, mevzular en sevdiğim programları arasında. Misafir çağırıp hiç konuşturmaması, ama misafir üzerinden sürekli espri üretmesine bayılıyorum. Her gelen misafirin yüzündeki salak şaşkın ifade çok komik gerçekten. Ayrıca politikaya sert dalması, hiçbir şeyden korkmaması çok hoşuma gidiyor.

RUHİ ÇENET

İlginç konular hakkında bilgi içeren videolar çeken Ruhi Çenet bana kalırsa youtube’da hiç modası geçmeyecek bir youtuber. Nedenine gelince illaki merak ettiğiniz bir konuda çektiği video var. Mesela Kudüs sorunu çıkınca; Ruhi Çenet Kudüs gezisini izledim ve tatmin edici bilgiler edindim. 2.5 milyon aboneye sahip Ruhi Çenet Türk halkının bilgiye olan açlığının ifadesi gibi. “Tüm dünyadaki toplam para ne kadardır?”, “Hayvanlar dünyayı nasıl görüyor?”, “Hiçbir okulda öğrenemeyeceğiniz 20 cool bilgi” video başlıkları arasında…

 

ÇAĞLA ŞIKEL

Yeni açtığı youtube kanalı kısa sürede 513 bin aboneye ulaşan Çağla Şıkel eğlenceli içerikler üretiyor.

Şıkel, ekran karşısında olamayacağı kadar doğal ve kendisi. Kendin yap, kombinler, düelloların yer aldığı kanalında konuklarda ağırlıyor. Gündüz kuşağı, güzel bir TV programında olacak ve olamayacak her şey var aslında. “Günaydın, Tünaydın, İyi Akşamlar” girişi ile “Kanalıma hoşgeldiniz” klişesine son vermesi de hoş doğrusu. Yüksek enerjisi, seri konuşması da videoları izlenir kılıyor.

 

(1) https://www.youtube.com/watch?v=wE_vQVEl5cA

 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..