Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Dany konuşmak abes ile iştigalden başka bir şey değil

Beşiktaş'ın Dany transferi yanlıştı. Bırakın transferini gündeme getirmek ve konuşmasını yapmak hataydı. Üstelik bu transferin yüksek rakamla yapılmış olması ve bonservisi alınmak istendiğinde koyulan rakam ve ödeme planı tamamen hataydı. 

Dany çıktığı ilk GS maçında takımının yenilgisine neden oldu. Yaptığı anlamsız hareket ile penaltı yaptı ve maç kaybedildi. Oysa GS nin gol atacak canı yoktu. Maçta o golle bitti. 

Şimdi ağzı olan konuşur örneği herkes birşeyler söylüyor. Yahu görünen köy kılavuz istermi? Dany Türk Futbolu için bir yüzkarasıdır.  Böyle bir adamın futbol oynuyor olması AYIP tır. Bu adamın bu kadar paralar ile değerlendirmesi Türk Futbolu için utançtır. Biz nerede yanlış yaptık diyoruz. İşte yaptığımız yanlış budur. Böyle oyuncular için bu değerleri konuşuyorsa Türk Futbolu başarıya ulaşamaz. 

Türkiye'de lisanslı futbolcuları bir kenara bırakın halı sahadan bir oyuncu alıp Beşiktaş forması giydirseniz (GSli dahi olsa oyuncu) bu hatayı yapmaz. Buna hata demek de saflık sınırına yaklaştırır sizi. Adamın işi savunma görev yaptığı bölge buralar. Kime nasıl ve ne şekilde gireceğini bilmiyorsa bu ücretleri rüyasında bile göremez. Bunun özürü olmaz buda özür olsa bizim maruf cümlemiz özrü kabahatinden büyük olur.

Trabzon ikinci kalecisini alıp kaptan yapmak ve GS den Dany almak ve ilk maçta katledilmek. Bu büyüklük kelimesinin içinde rahatça yer bulacak sözler değil. Birde göbekli Eneramo almak ve ameliyat ettirip bir milyon euro maaş ödemek var. Böyle harcamalar yapmak için bol paranız yok ve hatta bol borcunuz varsa? Mesele trajedi olma özelliğini yakalar.

FTerim'in 3,5 milyon euro ödeyerek satın aldığı yılda bir milyon euro maaş ödediği Dany GS taraftarını giderken sevindirmişti oynarken sevindirmesi ise BJK forması ile oldu. Futbol adamları ve TD ler akılları tutuluyormu zaman zaman? Yoksa hayatlarında hep böyle saflıklar mı var? Bu basit doğruları görmek için ne kadar süre futbol dünyasında olmak gerekir? 

İnsanlar para kazanamıyorlar. Türkiye'de 1.500-2.000 UD $ kazanan insanların çoğunluğu oluşturduğu izleyecilerin önünde oynanıyor maçlar. Bu insanlar kazançları azalırken artan futbolcu ücretlerine itiraz edemiyor. Hayatlarındaki en değerli varlıklardan biri takımları. Bu formaların içinde böyle insanları görmek onları fena halde yaralıyor. Bu hiç doğru bir durum değil.

Dany suçlu değil. Suçlu onu buraya getiren ve kendisine verilen yetkileri doğru kullanmayan insanlardır. Bay  ÖÖ hedef tahtasının tam ortasına geçmek zorundadır. Gönüllerdeki suçlı odur. Dany transferi için hiçbir zaman gönüllerde aklanamayacaktır. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..