Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Darbeye karşıyız diyen AKP, eli kanlı darbeci generale kırmızı halı serdi..

Darbeye karşıyız diyen AKP, eli kanlı darbeci generale kırmızı halı serdi..
 

Darbeci general El-Beşir


Hani AKP darbeye ve darbeci generallere karşıydı? Peki o zaman, Türkiye'ye ziyaretinde AKP'nin önüne kırmızı halı serip karşıladığı Sudan Devlet Başkanı El-Beşir neyin nesidir.

Ömer Hasan Ahmet el Beşir;  1989 yılında askeri bir darbe yaparak, seçimle demokratik yollardan iş  başına gelmiş olan devlet başkanı Sadık el-Mehdi'yi devirmiş  ve Siyasi partileri ve Parlamentoyu kapatıp basına sansür getirmiş eli kanlı darbeci bir generaldir.
 
O zaman şunu söyleyebiliriz, AKP seçimle iş başına gelen hükümetleri deviren darbeci generallere karşı değil, bunun kendisine karşı yapılmasına karşı. Tutarlılık sıfır.
 
Arkadaş seçimle iş başına gelen hükümetleri askeri darbe ile devirmek SUÇ İSE dünyanın neresinde olursa olsun bu eylemin SUÇ olduğunu kabul etmelisin.
 
Söz konusu kişi sunni bir general ise o zaman eylem makbul mü oluyor? İki yüzlülük işte tam da budur.
 
1993 te cunta kendini fesh edip El Beşir devlet başkanı ilan edilmiştir. Darfur daki ayaklanmaları çok kanlı bir şekilde bastırmıştır.
 
Cemaat kaynakları o isyanın hristiyanlarca çıkarıldığını ilan eder, ama bir yandan da Darfur bölgesinin tamamının müslüman olduğunu ve halkının yarısının hafız olduğu komik iddiasını savunur. Oysa bölgede fakirlik ve cehalet diz boyudur ve okuma yazma oranı % 10 seviyesindedir. Okuma yazma oranı yüzde on ise nüfusun yarısı nasıl hafız olur acaba. Madem ki bölgenin tamamı hem de yarısı hafız olacak kadar müslümandır, bunlar nasıl ahmak müslümanlardır ki hristiyanların isteği ile silahlı ayaklanmaya kalkışmışlardır. Cemaate yakın yazar çizerler her zaman ki gibi türk kamu oyuna AKP yi savunmak adına binbir yalan söylemektedir.
 
2000-2003 arasında isyanlar, cinayet ve katliamlar ve göç hızlanır Darfur da. Cemaat yazar çiçerlerine göre isyanı ABD ve İsrailin kışkırtıp silahlandırdığı gruplar çıkarmıştır.
 
İşin garibi bu isyan çok kanlı bastırılmış 300.000 kişi ölmüş yaklaşık 2 milyon kişi göç etmiştir. Ama isyanı devletin resmi silahlı kuvvetleri değil El-Beşir'in bizzat kurduğu gönüllülerden oluşan Cencevid adı verilen örgüt bastırmıştır.  Bu nasıl bir uygulamadır? Bir ülke, topraklarındaki bir isyanı niye düzenli ordusu ve polis gücü ile bastırmaz ve mücadele etmez de, bir gönüllü çetesi kurup o isyanı bastırır?
 
Ben yapmadım,  iki ayrı grubun çatışması vardı diyebilmek için mi?
 
El-Beşir hakkında uluslar arası mahkemelerde soykırım davası açılmış ve mahkum edilmiştir.
 
Ayrıca Wikileaks belgelerinde yer alan bilgilere göre El-Beşir'in ingiltere bankalarında ülkeden kaçırdığı 9 milyar doları vardır.
 
Anlaşılan o ki, AKP eğer darbeci general kendi fikrine zikrine uygunsa onu baştacı edebilmektedir ve eli kanlı darbeci generallere kırmızı hali bile serebilmektedir.
 
El-Beşire kırmızı halı, kendi generallerine silivri zindanları..
 
Muzaffer Alper
 
Toplam blog
: 63
: 4513
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Fotoğraf sanatı, çevre ve siyaset, özel uğraşlarımdır. Manifestom'da sadece iki madde vardır, bir..