Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '11

     
    Kategori
    Turizm
     

    Datça Tatili

    Datça Tatili
     

    Datça


    Uzunca bir bekleyişin ardından 22 Ağustos sabahı önce otobüsle Datça’ ya,  Datça’dan ise minibüsle Palamutbükü’ ne vardık. Araba ile değil toplu taşıma araçları ile seyahat edeceğimiz uzun bir rotayı takip edecektik. O yüzden de ulaşım konusunda eziyet çekme ihtimali bizi korkutmasa da aklımızın bir köşesinde duruyordu. Ancak şunu söyleyebilirim ki, özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında her şey, hemen hemen tüm ekonomik faaliyetler turizm üzerine inşa edildiğinden olsa gerek, bütün seyahatlerimizde yeni insanlarla tanıştık, bize gerçekten yardımcı oldular  ve de pratik olarak  pek bir zorlukla karşılaşmadık.

    Sabah Datça’ya indikten sonra atladık Otogarda Palamutbükü minibüsünü sorduğumda, az evvel çıktı durun arabanın şoförünü arayalım geri dönüp sizi alsın böylece boş yere burada bir saat beklemeyin dediler.  Böylece, benim için cidden güzel bir hoş geldiniz jesti ile tatil başlamış oldu. Palamutbükü’ ne vardığımızda ise minibüsçü amca bizi tam kalacağımız Bük Pansiyon’un önünde indirdi. Datça-Palamutbükü minibüslerinin fiyatı kişi başı 6 TL  maalesef, akşam saat 7' den sonra Datça’ dan minibüs seferi yok. Datça Merkez’ de otogarın yanı başındaki Migros Taksi durağındaki taksiciler, aradığınız takdirde sizi 60TL karşılığında Datça’dan Palamutbükü’ne götürüyorlar. Ancak bana kalsa 60TL’ yi taksiye vereceğinize Datça’da uygun bir pansiyon bulup orada kalmak çok daha mantıklı bir seçenek. Çünkü Datça’da da görecek çok şey var.

    Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan tekrar dönelim Palamutbüküne. Kalacağımız Pansiyonun ismi Bük Pansiyon idi. Odamız henüz hazır olmadığından yaklaşık 1-1,5 saat kadar odanın boşaltılıp hazırlanmasını bekledik. Boşaltıldıktan sonra ise mayolarımızı giyip kendimizi denize attık.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 964
    Kayıt tarihi
    : 30.11.11
     
     

     2009 Optisyenlik (bilmeyenler için gözlükçülük) bölümünü Muğla üniversitesi Marmaris Sağlık Hizm..