Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Davutlar- Milli Park

Davutlar- Milli Park
 

Birbirinden güzel koyların olduğu uçsuz bucaksız denizin ve ormanın birleştirdiği cennet mekanlardan biri Milli park.....

Şimdi bana soracaksınız bu cennet nerede diye .

Kuşadasında…

Henüz görmemiş olanlar acele etsinler. Burası ‘Görmeden Ölme’ denilecek kadar harika bir yer.

Bilenlerin tarifiyle Kuşadası’ndan Davutlar yoluna saptıktan 20 km sonra gelir Milli parkımız.

Davutlar yoluna girdiğinizde, önce güzel alış veriş yapacağınız Nazilli pazarı çıkacak önünüze. Pazar ama öyle bildiğiniz pazarlar gibi değil her şey var. 5 ytl –10 ytl –15 ytl ye markalı elbiseler, bluzler, şortlar, çocuklarınıza oyuncaklar, deniz malzemeleri, hatta mutfağınız için bile her şeyi bulabilmeniz mümkün.
Alış verişiniz yaptınız. Şimdi yola devam edebilirsiniz.

Davutlar’ın içinden geçerek Güzelçamlı yoluna devam ediyorsunuz. Güzelçamlı’dan bahsetmeden de edemeyeceğim. Denizi, kumsalı, yürüyüş alanları olan sakin mutluluk verecek bir yer… Sevgi plajında eşinizle, sevgilinizle, çocuklarınızla yada umutlarınızla sevgiye yürümenizi, o uçsuz bucaksız güzel denizine girip, temiz havayı içinize çekmenizi tavsiye ederim.

Çok oyalanmadan yola devam ediyorsunuz, ama ayrı bir gününüzü buraya vermeyide unutmayın.

Ve evet geldik en sonunda Milli Parka. Girişte araba için ödeyeceğiniz 9 ytl ile Milli Park’a katkınızı yapmış olacaksınız...

Ana girişten girince ağaçlar arasında yolunuza devam ediyorsunuz. İlk koy içmeler, ikinci koy Aydınlık. Üçüncü koy Kavaklıburun. Tam oraya vardığınızda sağa dönüp aşağı doğru gidin, doyumsuz güzellikteki yolu takip edin. Biraz toprak yol ama olsun. Kıvrım kıvrım inen yolu izleyip aşağıya inin. Yolun bitiminde cennete ulaştınız demektir.

Masalardan birine oturup sabah kahvaltınızı hazırlayın. Sakın kahvaltılık getirmedim demeyin. En güzel zamanını kaçırmayın günün. Bu arada lütfen ateş yakmayın canım ormanlarımızı mahvetmeyelim. Koca ağacın kenarında denize girdiğinizde kendinizi bir anda cennette hissedeceksiniz.

Bundan sonrası size kalmış!

Denize girin, tavla oynayın, kitap okuyun, sevgilinizle gezin....

Ben rehberliğimi yapıp sizi cennete getirdim. Keşfedin ömrünüzün en güzel yerlerini. Her şey var bu cennette !!!! Yanınıza kim olmasını isterseniz Onu beraberinizde getireceksiniz.

Evet sizi bu güzellikle baş başa bırakayım da tadını çıkarın. Bir sonraki gezi yerimiz de buluşmak üzere sağlıcakla kalın...

 
Toplam blog
: 16
: 1785
Kayıt tarihi
: 18.05.07
 
 

1964 Ankara doğumluyum. Devlet memuruyum. 16 yıl Halk Bankası’nda çalıştıktıktan sonra istihdam fazl..