Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '19

 
Kategori
Siyaset
 

Davutoğlu Yanlış!

'Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa bir çok insan insan yüzüne çıkamaz' demiş Ahmet Davutoğlu..

Belli ki terör konusunda geçmişte çok alicengiz oyunu oynanmış.

Amerika tarafından ülkemizin ekonomik yapısını zayıflatmak ve ülke varlıklarını yabancı şirketlerin eline geçmesini sağlamak adına 40 yıl önce kurulmuş olan terör örgütünün dolaylı da olsa siyasi ayağının olmamasını düşünmemek mantığa aykırı durum olur. Bütün hükümetler bir şekilde terör konusundan oy bağlamında yararlanmışlar hatta TSK karşısında nokta kadar güce sahip terör örgütünün 4 günlük ömrü kalması gerekirken İnsan Hakları şemsiyesi altına alınarak bugünlere gelinmiştir. Görüldü ki, Amerika PKK terör örgütünü 'Güvenli Bölge' için örgütlemiş, 40 yıl süre içinde silah tuccarlarını daha çok zengin etmiş, şimdi de Suriye ve İran'daki dünyanın en değerli petrollerini 'Güvenli bölge' senaryosuyla ülkemize herhangi bir komisyon aktarmadan petrol kaynaklarının geçişini sağlamak istiyor.

Büyük fotoğrafa baktığımız zaman bu çıkıyor karşımıza..

Şimdi gelelim Davutoğlu'na..

Belli ki Davutoğlu bu söylemini yakında kuracağı partisini öne çıkarması ve AKP'den oy transferini gerçekleştirmek için söylemiş.

Söylemiş ama bana göre yanlış!

Ben de onsekiz yıllık saltanat hükümetinin sona ermesinden yanayımdır ama Davutoğlu'nun söylemini yanlış buluyorum.

Sırf oy uğruna veya herhangi bir çıkar uğruna geçmişte kader birliği yapmış birisinin böylesine sır kalması gereken şeylerin açığa çıkarılmasını etik kurallarına aykırı bulduğum gibi insani davranış olmadığının altını çizmek isterim.

Yıllarca ortak mücadelede bulundunuz, devletin bekası için herşeyin mübah sayıldığı geleneğinden gelen yöneticiler olarak devletin yönetiminde görev alırken iyi, görevden alındıktan sonra herşey kötü olmamalıdır.

Doğru olan, görevdeyken şimdi söylemek istediğiniz şeylere karşı karşı duruşunuzu sergilemenizdi bay Davutoğlu!..

İnsanlar ortaklık kurabilir, bu gayet insani bir yaklaşım. Çok da iyi bir şey aynı zamanda.. Diyelim ki Erdoğan ile Davutoğlu ortak iş kurdular. Erdoğan'in girişimci özelliğinden (dürüst ama yeteneksiz) Davutoğlu yararlanarak Erdoğan sayesinde kazanç elde etmiştir. Sonra bir şekilde ortaklık sona erdikten sonra Davutoğlu'nun gözünde Erdoğan sevilmez oluyor. Bu çok ayip bir şey. Aslında zavallılıktır bana göre. Seni bir noktaya getiren ve bir çok şey kazandıran kimse için kötü şeyler düşünmeyeceksin söylemeyeceksin hele hele yalanla dolanla entrikalar çevirmeyeceksin.

Ben burada tüm bunları Erdoğan'ı savunmak için yazmıyorum, siyasette olsun iş ortaklığında olsun ortaklık döneminde güzel şeyleri beraber kazanırken iyi ama ortaklık sona erdikten sonra eski ortaklarından biri çıkıp da diğeri için olumsuz tavır geliştirmesinin yanlış olduğunu vurgulamak için yazıyorum. Eğer böyle birileri varsa hayatınızda hayatınızdan çıkarınız. Benden söylemesi, sonra daha büyük zararlar görebilirsiniz. Yok sayınız onu!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..