Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

DEKOLTE BÖLGESİ

DEKOLTE BÖLGESİ MEME ESTETİĞİYLE DESTEKLENEBİLİR!

Dekolte bölgesi, memenin sutyen tarafından kapatılmayan üst kısmını içerir. Bu alanın özelliklerini etkileyen birçok faktör vardır. Göğüsleri sarkık veya küçük olan hastalar dekolte bölgesini doldurmak isterken, büyük göğüslü hastalar dekolte bölgesini küçültmek isterler. Meme küçültme hastalarının dekoltelerinin görünümünde genellikle bir sorun yoktur.

Genellikle doğumdan sonra göğüslerin sarkması ve hacminin azalmasından sonra dekolte bölgesinde boşalma görülür. Meme dokusu azalır ve memenin üst kısmında meme dokusu yokmuş gibi görünmeye başlar. Bu hastalar destekli sutyen takarlarsa ancak göğüslerinin görünümünden memnun olurlar. Bu hastalar genellikle bedenlerinden daha büyük destekli sutyen giyerler, bu da göğüslerini daha büyük gösterir.

Dekolte bölgesi sağlamanın tek çözümü bölgeye kalıcı bir hacim vermektir. Göğüsleri büyük olan hastalarda göğüslerin ağırlığı ve dekolte bölgesi biraz boş görünebilir. Bu hastalarda meme küçültme, memenin yerçekimine bağlı olarak düşmesini engelleyebilir ve meme dokusu göğüs duvarında hafif çıkıntı yapabilir. Göğüsleri küçük veya sarkık olan ve göğüsleri boş olan hastalarda bu durum söz konusu değildir.

Dekolte bölgesine yapılan uygulamalar

Dekolte bölgesini doldurmak için silikon meme implantları ilk tercihtir. İmplant seçiminde memenin doğal sınırlarına ve meme tabanının çapına uygun boyuta öncelik verilmelidir. Göğüs implantı vücuda ne kadar büyük yerleştirilirse, dekolte bölgesi o kadar fazla doldurulur. İmplantların kasların altına ve üstüne yerleştirilmesi de dekoltenin dolgunluğunu etkileyebilir. Daha doğal bir etki isteyen hastalar için kas üstü implantlar daha doğal bir görünüm sağlayabilir. İmplantın şekli de dekolte bölgesinin dolgunluğunu etkiler.

Yuvarlak implantlar sadece göğüsleri büyütmekle kalmaz, aynı zamanda dekolte bölgesini de doldurur. Damla şeklindeki implantın görünümü normal meme çevresini görünümünü sağlar. Dairesel implantın yandan görünüşü kubbe şeklindedir. Benzer büyük hacimli yuvarlak implantlar daha dolgun bir dekolte görünümü sağlasa da damla şeklindeki meme implantları daha doğal bir meme konturu oluşturur. Damla şeklindeki meme implantları, özellikle zayıf ve meme dokusu olmayan kadınlarda daha doğal bir etki sağlayabilir.

Nelere dikkat edilmelidir?

Göğüsleri sarkık olan kadınlara silikon implant dikleştirme ameliyatı ile birlikte yapılsa bile dekoltelerindeki dolgunluk küçük göğüslü ve gergin cilde sahip kadınlarda olduğu kadar dolgun değildir. Bunun nedeni, meme sarkmasına neden olan meme derisinin operasyondan sonra biraz gevşemesi ve silikon implantın yeterince yüksekte tutulamamasıdır. Daha fazla meme dolgunluğu için daha büyük implantların yerleştirilmesi de memelerin ağırlığını artırabilir ve tekrar sarkmaya neden olabilir. Bu hastalarda amaç damla şeklinde doğal meme konturu ve dekolte görünümü sağlamak olmalı ve aşırı büyük implantların yerleştirilmesinden kaçınılmalıdır.

Dekolte bölgesini doldurmanın bir başka yolu da yağ enjekte etmektir. Yeterli meme dokusuna sahip hastalarda silikon meme büyütme işlemini istemiyorsa meme büyütme ve yağ enjeksiyonu aynı anda yapılabilir. Silikon meme implantları kadar olmasa da bu yöntem dekolte bölgesini doldurmak için kullanılabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..