Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Dekorasyonda küçük dokunuşlarla büyük değişim

Dekorasyonda küçük dokunuşlarla büyük değişim
 

DEKORASYONDA KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK DEĞİŞİM


Merhaba sevgili Milliyet dekorasyon okurları.

Bu hafta sizlere dekorasyonda küçük dokunuşlarla büyük değişimler nasıl olur, bundan bahsetmek istiyorum. Özellikle bu konuda aldığım çok fazla soru olduğu için tüm soruları bu yazı ile cevaplamak istiyorum.

Dekorasyon yaparken genelde köklü değişimlerle yerden tavana, duvardan mobilyalara, aydınlatmalardan aksesuara kadar geniş bir yelpaze düşünürüz. Bu bakış açısı, yeni bir stil, tarz yaratırken veya tamamen yeni bir mimari planlama yaparken gerekli adımlardır. Fakat, varolan dekorasyonu tamamlanmış alanlarda çok fazla değişim yapmadan etkili adımlar yapılabilir mi? Hangi alanlarda dokunuşlar yaparsak değişimi çok net gözlemleyebiliriz? Bu soruları cevaplayalım.

Değişime gitmek istediğimiz alanlarda öncelikle tarzın olması gereken adımlarını iyi bilmek gerekir. Örneğin; modern, minimalist bir salonda klasik etkilere geçiş yapmak istiyoruz. Bunun için köklü bir değişime gerek yok.

Öncelikle modern olan koltuk takımınızın en küçük parçasını, tekli veya ikili koltuk ile  işe başyabiliriz.

Klasik etkileri olan diğer modern ögelerle renk uyumu olan bir kumaş tercihi yaparak koltuğumuzun  kumaşını değiştirelim.

Aynı kumaştan diğer koltuklarımızın üzerine konumlandırmak için birkaç yastık yaptıralım. Yenilenen koltuğumuzun yanına klasik ,varak ,kristal, ya da,  size klasik etkileri anımsatan bir abajur, lambader seçerek başlığını yine değiştirdiğmiz koltuk kumaşı ıile kaplatalım.

Ve geldik aksesuar seçimine;

Bir tablo veyahut orta sehpanız üzerine  seçeceğiniz klasik ihtişamlı bir kaç aksesuar konumlandıralım.

Koltuğunuzu dayadığınız duvara ( ekonomik olması için en kısa duvarı seçebilirsiniz) klasik bir duvar kâğıdı yaptıralım…

Sonuç modern evinizden eser kalmadı değil mi? Modern ve klasik etkilerin birleştiği yeni  konseptinizde klasik etkiler fazlasıyla dikkat çekecegi için, görünümü size artık modern gelmeyecek, aksine dikkat çekici bir şıklıkla sizi tatmin edecektir.

Bu örneği tam tersi klasik etkileri olan bir salonda, aynı adımları modern tercihlerle yaptığımızda da  aynı sonuç  alınacaktır, yine, istediğiniz tarz her hangi bir stili bu mantıkla uyguladığınızda sonuç başarılı olacaktır.

Genel olarak bu tarz değişimlerde ,koltuk kumaşları, yastıklar, abajur veya lambaderler, duvar kağıtları, aksesuarlar, yan küçük mobilya ürünleri, halılar, küçük dokunuşlarla yaşam alanlarında büyük değişimler için harika adımlar olacaktır. Önemli olan görmek istediğiniz etkiye uygun tercihler yapabilmenizdir. Ekonomik olarak sizi köklü bir değişime zorlamadan, lokal olarak yaptığınız her değişim size beklenen sonucu hiç şüphesiz sağlayacaktır.

Hepinize huzur, mutluluk, sağlık dolu bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

İç Mimar  Meral Akçay

http://www.meralakcay.com

 

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..