Deniz altında konaklamak ister misiniz? / İstanbul / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '08

 
Kategori
İstanbul
 

Deniz altında konaklamak ister misiniz?

Deniz altında konaklamak ister misiniz?
 

Pek öyle uçuk isteklerim olmamıştır hayatta ama bu sefer karar verdim bir değişiklik yapacağım.

Denizin altında en az bir gün konaklayacağım. Nasıl olacak derseniz işte bir haber...

İstanbul'da deniz altında bir otel yapılacakmış. Valla örneğinde görüldüğü gibi çok güzel olacak. Geçtiğimiz senelerde Dubai'de yapılacağını duyunca içimde bir burukluk olmuştu ama şimdi hayallerimi gerçekleştirebilme imkanı doğuyor.Biraz para biriktirip en az bir gece kalmaya karar verdim.

Denizin altına dalma gibi bir olanağım yok zira biraz korkarım, hep belgesellerden hayretle ve de hayranlıkla su altını izlemeye bayılırım. Düşünebiliyormusunuz elinizde bir fincan kahve,pencerinizin önünde oturmuşsunuz denizin altındaki o muhteşem manzarayı izliyorsunuz...

Artık benim gibi denizin altını merak edenler tv lerden değil bizzat kendileri yakından görme şansını yakalayacak. Öyle dalış yapmaya da gerek kalmadan.

Öyle çok bir zaman da beklemeye gerek yok. 2010 yılında açılacakmış.Deniz altında 7 katlı otel için, Tanrıverdi Holding tarafından 100 milyon dolar bütçe ayrılmış.

Deniz altında 6 katlı otelin yapımına ilk kez Fiji Adası'nda başlanmış. Amerikan şirketi Bruce Jones tarafından Fiji Adası açıklarına 160 milyon dolarlık bütçeyle yaptırılan Poseidon'un açılışı için geri sayım başlamış bile. Dünyanın deniz altında 6 katlı ilk sualtı oteli bu yıl hizmete açılacağı söyleniyor. Mercan kayalığı manzaralı Poseidon denizin 20 metre altında inşa ediliyor ve otelin odaları denizaltına benzeyecek şekilde yapılıyormuş.

Yerini merak edenlere: Beşiktaş'taki Deniz Müzesi ile Dolmabahçe Sarayı arasındaki eski tütün binasını yıkılmış ve onun yerinde inşaata başlanacak .


Bakalım bizim otelimiz nasıl olacak şimdiden heyecanlanıyorum doğrusu.Ama bir yandan da deprem tehlikesi altında olan İstanbul'da böyle bir otel yapma fikri beni düşündürmüyor desem yalan söylerim. E hayırlı olsun ne diyelim.




 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..