Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '13

 
Kategori
Arkeoloji
 

Deniz kızı bulundu

Deniz kızı bulundu
 

Deniz Kızı Kafatası


27 Mayıs 2012 tarihinde Discovery Channel tarafından yayınlanan Deniz Kızı: Bedeni Bulundu adlı belgesel ile insanlar deniz kızının olabileceğini düşümeye başladılar. Yapılan araştırmalarda deniz altında bulunan insan kafatasına benzeyen iskeletlerde bir takım farklılıklar vardı. Bunlar şu şekildeydi;
 
Kafatasının bütünü oldukça büyük,
 
Gözlerinin karanlıkta yaşadıkları için daha büyük,
 
En önemlisi kafatasının arka tarafından omuriliğe doğru inen bir çıkıntı daha doğrusu balık sırtı olduğu,
 
Bir diğer önemli nokta kafatasının ön tarafında tepesinde bir boşluk, girinti bulunması bu da kafatasının üzerinde bir yumuşak et olduğunu bu da aralarındaki iletişimi kuracakları sinir sistemin olduğu,
 
İnsanın Denizden Gelen Atası
 
Aslında bakıldığı zaman yunus balıkları ile olan benzerliği oldukça çok sadece evrimleşirken daha çok insanımsı daha doğrusu homo sapiens türüne benzemektedir. Fakat burada şöyle bir durum var evrim teorisi son zamanlarda ara geçiş formu olmadığı için doğrulanmamıştı. Denizden karaya geçerken oluşacak olan ara geçiş formu belli ki kayıp. Daha doğrusu türleri azalmış ve bizlerden saklanıyor olmalılar.
 
Bakıldığında şuan günümüzde yunus balıkları deniz kızlarının evrimleşmiş başka bir türü. Zekaları, iletişim kurma sistemleri. Oldukça deniz kızlarına benzer bir şekildedir. Bu nedenle tür evrim geçirdiğinde karaya çıkan varlıklar daha fazla yaratıcı ve uzuvlarını kullanabilir olmuşlar. Bunun yanı sıra denizde kalıp evrimine devam eden canlılar ise evrimlerini belli ölçüde tamamlamışlardır.
 
Bulunan Deniz Altındaki Yaşam ve Savaş Aletleri
 
Yapılan arkeolojik çalışmalarda denizin altında bulunan savaş ve av aletleri denizin altında insanlar gibi akıllı evrimleşmiş canlıların olduğunu gösteriyor. Fakat bu canlılar toprağa çıktığında evrimleri tekrar yeniden başlamak zorunda kalmıştır. Çünkü bakıldığında suya alışmış olmaları hayatlarını orada sürdürürken oranın koşullarında oluşturmuş oldukları göz önüne serilmektedir.
 
Makalemin bu kısmını burada sonlandırmak ve devamının daha ayrıntılı bir şekilde sizinle paylaşacağımı bildirmek isterim.
 
Rüzgar Yılmaz
 
Toplam blog
: 31
: 2969
Kayıt tarihi
: 17.05.12
 
 

Eleştiri, Metafizik, Filozoflar, Bilim, Teknik, Satranç, Antikçağ, Dinler ilgi alanlarıdır. ..