Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '18

 
Kategori
Futbol
 

Deplasman Kabusuna Katmerli Son

Ligdeki son dört deplasman maçını kaybeden Galatasaray, Kayseri gibi zorlu bir deplasmana omurgasını oluşturan Maicon, Fernando ve Gomis gibi üç oyuncudan yoksun geldi. Cim Bom buna rağmen maça çok iyi başladı ve 25 dakika boyunca rakibine önde basıp, oyunun hakimi oldu. Bu bölümde özellikle Mariano ve Rodrigues’in yer aldıkları sağ kanat çok etkili oldu. Nitekim Galatasaray’ın ilk golü bu kanattan, Rodrigues’in asistiyle oluştu. İkinci goldeyse bu sefer sol kanattan Feghouli asisti yapan isimdi.

Her iki golün de başlangıcının kaptan Selçuk İnan tarafından yapıldığını özellikle belirtmek gerekiyor. Fatih Terim’le birlikte yeni bir başlangıç yapan Selçuk, oyunda kaldığı süre boyunca önemli paslara imza atıp başarılı oldu. Ancak onun da zamana ihtiyacı var. Nitekim kaybettiği bazı toplar, Galatasaray kalesinde ciddi tehlikeler yarattı.

İlk 25 dakikadan sonra Galatasaraylı futbolcuların fizik güçlerinin düşmesiyle ev sahibi Kayserispor oyunda dengeyi kurmayı başardı.

Kayserispor teknik direktörü Sumudica ikinci yarıya, Mariano ve Rodrigues karşısında çok yetersiz kalan sol kanadını değiştirerek başladı. Sumudica’nın Güray Vural ve William hamleleri başarılı oldu ve Kayserispor, bu iki futbolcunun geliştirdiği atak sonucunda Umut Bulut’la farkı bire indirdi.

Bu dakikadan sonra Kayserispor, Galatasaray üzerinde müthiş bir baskı kurdu. Fatih Terim, bu baskı karşısında önce Tolga Ciğerci’yi, sonra da Donk’u oyuna aldı. Ardından da, sakatlanan Yasin’in yerine Sinan Gümüş’ü sahaya sürdü. Fatih Terim’in on dakika içerisinde yaptığı bu üç değişiklik Galatasaray için çok faydalı oldu. Çünkü Cim Bom, bu değişikliklerden sonra Kayserispor ataklarına set çekebildiği gibi ileride de önemli pozisyonlar buldu. Nitekim Rodrigues, uzatma dakikalarında bu pozisyonlardan birini gole çevirerek fişi çekti.

Bu maçla ilgili konuşulacak çok şey var. Öncelikle Galatasaray’a Fatih Terim’in elinin değdiğinin belli olduğunu belirtmek gerekiyor. Örneğin tecrübeli çalıştırıcı, Belhanda’nın yerine çok doğru bir şekilde Feghouli’yi oynattı. Kanatlarda ise Rogrigues ve Yasin gibi hızlı oyunculara şans verdi. Öte yandan Galatasaray, oyuna presle başlayıp rakibinin top yapmasını engelledi.

İkinci yarıda Galatasaray için işler kötü gitmeye başlayınca da Fatih Terim kendisini gösterdi. Yaptığı değişiklikler çok doğruydu ve oyuna giren oyunculardan çok fayda sağladı. Özellikle Tolga Ciğerci ve Donk, müthiş bir performans sergilediler. Donk’un Galatasaray geçmişini hatırlayınca, belki de ilk defa takıma bu kadar faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Sinan Gümüş ise yakaladığı net pozisyonları gole çeviremedi. Ancak o da süre buldukça açılabilir.

Galatasaray’ın bu önemli galibiyetinde öne çıkan futbolculara baktığımızda, şüphesiz Eren Derdiyok’u ön plana çıkarmak gerekiyor. Eren, Gomis’in yokluğunda müthiş bir iş çıkarttı ve omuzlarına binen sorumluluğun altından başarıyla çıktı. Eren, attığı goller dışında oyun olarak da çok başarılıydı. Fatih Terim’in gelişiyle onda da önemli bir gelişim olduğunu söyleyebiliriz. Eren Derdiyok’un bu performansı, Fatih Terim’in elinin güçlenmesine neden olacaktır.

Öne çıkan diğer bir futbolcu Rodrigues’ti. Rodrigues, Galatasaray’daki en iyi maçlarından birini oynadı.

Ve elbette Muslera. Harika performansıyla önemli kurtarışlar yapan Muslera, galibiyette büyük pay sahibi oldu. Eski günlerinden esintiler sunan Muslera’nın bu gelişiminde Taffarel’in etkisinin olduğu bir gerçek. Her ne kadar Taffarel göreve başlayalı uzun zaman olmasa da, etkisini kısa sürede gösterdiği belli oluyor.

Bunların dışında ikinci yarıdaki performansıyla Denayer ile oyuna sonradan dahil olan Tolga Ciğerci ve Donk da etkili futbollarıyla göz doldurdular.

Cüneyt Çakır ve ekibi maalesef önemli hatalar yaptılar. Galatasaray’ın ilk golünde Rodrigues topu aldığında ofsayttı. Denayer’in ceza sahası önünde Umut Bulut’a arkadan yaptığı hareket de fauldu. Ancak burada bariz gol şansı yoktu. Bu nedenle de kırmızı kart söz konusu olamazdı.

Galatasaray, deplasman kabusunu Kayseri gibi çok zor bir deplasmanda sonlandırdı. Bu anlamda bunun katmerli bir başarı olduğunu söylemeliyiz. Yeni yönetimi zor bir görev bekliyor. Ekonomik sıkıntılardan dolayı transfer zor gözüküyor. Bu durumda iş, Fatih Terim’in eldeki kadrodan üreteceği çözümlere kalıyor. Kayserispor maçı, bu anlamda olumlu bir sinyal oldu. Bu nedenle Galatasaray’ın en büyük kozunun Fatih Terim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..