Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Derbi hüsranı

Derbi hüsranı
 

Ligin ilk derbisi için güzel şeyler yazmak isterdim. Büyük bir heyecanla maçı izlemeye başladım fakat umulduğu gibi bitmedi. Her iki tarafında merakla beklediği günün böylesine kötü biteceğine ihtimal dahi vermezdim.

Maç beklendiği gibi yüksek bir tempoda başladı. İki takımda pozisyonlara girdi nitekim Almeida 18. Dakika da golü buldu. Fernandes’in ağrılarına rağmen oynaması büyük bir fedakarlıktı. Buna rağmen arkadaşlarına yardımcı olmaya çalıştı fakat Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırınca herkes kahroldu. İlk yarı oyunun kontrolünü ele aldıktan sonra golü de bulan Beşiktaş’tan ikinci yarıda eser yoktu. Belli bir tedirginlik ve biraz da yorgunluk hakimdi. Yapılan hatalar Galatasaray’ın iki gol bulmasını sağladı. Özellikle Veli’nin hatası çıldırttı. Tolga ise Burak ile karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda başarılıydı ki gerçekten hakkını vermek lazım iyi kurtarışlardı. Yediği gollerde de yapabileceği çok şey de yoktu. Beşiktaş favori olarak çıktığından olsa gerek tedirginlik Slaven Bilc’e de fazlasıyla yansımıştı. Maçın başından beri aşırı tepki gösterdi ve son dakikalarda da hakem tarafından dışarıya atıldı.

Gelelim 93. Dakikada patlak veren olaylara. Şöyle ki hakem Fırat Aydunus’un Beşiktaş tarafatarıyla arasının hiç iyi olmadığı gibi oyun içinde ki tutumunu da beğenmediler. Daha sonra tribünlerde karışıklık çıktı. Ardından Melo’nun Motta’ya yaptığı hareket sonucu kırmızı kart çıktı. Melo’nun soyunma odasına giderken formasını çıkarıp göstermesi seyirciyi çok kızdırdı. Tabi tepkilerini saha içine girerek göstermeleri için bir bahane değil. Kaldı ki gerçek Beşiktaş taraftarı klübüne asla zarar vermez. Bir güvenlik sorunu vardı bu belli. Maçtan önce kapıların kırılarak içeri girildiği raporlanmış. Bu durum maçın oynanmaması için yeterli bir sebeptir ve PFDK  kurallarında yazar. Bu güvenlik sorunu da ev sahibi klübe ait değildir onun anlaştığı özel güvenlik şirketine aittir. Zaten Sayın Başkan Fikret Orman güvenlik şirketiyle anlaşmalarının feshedileceğini duyurdu. Bir de dün sahaya giren kişilerden tutuklananlar bu gün serbest bırakıldı. Şahsi fikrim bu gibi olayların cezası daha da caydırıcı olmasıdır. Gerekirse kişiye yaptırım uygulanmalı ki şu tabloya bakıldığında uygulanmaması için hiçbir sakınca yok.

 Bu gün borsada da Beşiktaş büyük düşüşe geçti yatırımcılarına kaybettirdi. Kısacası derbinin ilk faturası yatırımcılarına kesildi. Saha kapama veya seyircisiz oynama cezaları, para cezaları ayrıca Bilic’in cezası ve hükmen malup sayılma gibi bir çok ceza kapıda.

Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Gerekenler bir an önce yapılıp bundan sonra daha güzel derbiler izleme dileğiyle.

 
Toplam blog
: 8
: 116
Kayıt tarihi
: 09.04.13
 
 

..