Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Derbinin krtikleri

Derbinin krtikleri
 

Dün Galatasaray - Beşiktaş derbisi belki de en farklı derbilerden biriydi. Son yıllarda Galatasaray ile Beşiktaş derbileri Galatasaray'ın TT Arena'yı ortak stad olarak reddetmesinden sonra oldukça sertleşmeye ve hırçınlaşmaya başladı. Ancak dünkü derbi Galatasaray'ın eski oyuncusu Dany'nin penaltıya sebep vermesiyle hırçınlaşırken, Semih'in yaptığı centilmenlik örneğiyle son bulmuştu.

Seyir zevki açısından kötü bir maç olduğunu söylemek isterim. İki takımda şu maç bitse de evimize gitsek havasında bir maç yaptı. Almeida birkaç pozisyonu kaçırmasaydı maç daha farklı bitebilirdi. Burak Yılmaz yine ofsayttan çıkmadı. Yan hakemlerin bayrağı yukarı aşağı indirmekten kol kasları gelişti Burağın ofsayt konusunda aklı bir türlü gelişmedi.

Dany Olayı!

Dany'nin penaltısı yüzde yüz penaltıydı. Ancak Dany penaltısından sonra herkesin aklına şike imaları geldi. Yalnız bu şike düşünceleriyle bence Beşiktaşlı yöneticilerin zekasıyla alay ediliyor. Nedir yani? Galatasaray sinsi bir planla Dany'i Beşiktaş'a kiraladı ve bu penaltı pozisyonunu mu düşündü? Ve Beşiktaşlı yöneticiler bu hain plana masumane bir şekilde kandı mı? Güldürmeyin...
Siz bunu ima ederseniz yanlış yapmış olursunuz. Çünkü GS eski oyuncularından çok gol yedi. Bir Necati Ateş 2012 de Galatasaray'ı Ziraat Kupasından etti. Hasan Kabze de Galatasaray'a gol atan ve kritik bir dönemde puan kaybettiren oyuncuydu. Şuan Fenerbahçe de oynayan Emre ve Caner de Galatasaray'ın eski oyuncusu. Yarın öbür gün bu oyuncuların hatalarından yenilecek gole de şike mi denecek? O zaman almayın rakibinizden oyuncu. Dany'nin hangi performansından etkilendiniz de defansınıza kurtarıcı diye seçtiniz? Dany Galatasaray'a hiçbir fayda sağlayamamış bir defans oyuncusu. Beşiktaş Dany'den ne medet umdu da aldı hala anlamış değilim.

Adamsın Semih Kaya!

Arda Turan dan sonra bir örnek oyuncumuzda Semih Kaya oldu. Birçok kimsenin yapmayacağı şeyi yaptı. Dünya klasmanında bir hakeminde belki de kariyerini kurtarmış oldu. Eliyle gol atanlara, kendi yaptığı faulleri devam ettiren hiçbir şey olmamış gibi davranan oyunculara örnek oldu. Galatasaray'ın çıtasını yükseltti. Semih Kaya herkes tarafından takdir edilmeli...

Korkuttun Bizi Cenk...

Maçta Cenk'in sakatlanması tüm futbolseverleri korkuttu. Hafıza kaybı söylentileri bilincinin olmaması yürekleri ağızlara getirdi. Cenk'in devam etmesini ise ben yanlış buldum. Bu tür durumlar için bir oyuncu değişikliği hakkı bence mutlaka konmalı. Futbolda sağlıksal durumlar için bir esneklik yapılmalı. Böylece adalet ve eşitlik sağlanmış olur. Oyuncusu çok ciddi bir yaralanma geçirdi diye neden kaleye futbolcu geçirmek zorunda kalınsın? Umarım FIFA bu konuda birazcık insaflı olur. Cenk'e ve tüm Beşiktaş camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.


Emre Erden
 

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..