Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Deveye sormuşlar

Deveye sormuşlar
 

Deveye sormuşlar "neren eğri?" deve de cevap vermiş "nerem doğru ki?" eskiler ne güzel söylemişler. Bakarsın karşındaki insana bir kusuru vardır mutlaka, sonra hadi iyimser olayım bu insanın iyi tarafını göreyim dersin, çabalarsın görmek için ve bulursun bunca çabanın sonucunda. Yetip yetmiyeceğini bilmem fakat o kusuru ne yaparsa yapsın iyi taraflarını gölgede bırakıyorsa yetmez, yetemez. Sonra bir karar verirsin, değer mi? dersin, bunca zaman harcamama veya ona bir şans vermeye. Zaman çok değerli seninle vakit kaybetmeli miyim?sen denemeye bile değer misin?

Hiç başımıza gelmez dediğimiz olayları yaşarken çoğu kez hayatın bize sunduğu özel ve değerli olan olguları nasıl da görmezden geliriz. Sanki yaşam sadece o olumsuzluk üzerine konulmuş gibi hareket eder ve kendimizi karşımızdakinden bile kolay harcarız. Zaten sen kendini hemen feda edersen, karşında seni mahfetmek isteyenin fazla bir çaba harcamasıda gerekmez. Bırakıp gitmek kolay oysa zor olan kalmak diye bir felsefe de vardır. Felsefe bir düşünce akımıdır, kabul etmek veya etmemek tamamen senin elinde. Gitmek doğru ise kalmanın yanlışlığında ısrarcı olmak neden? Bu gitmek sana yeni ufuklar açacaksa, seni köreltmek yerine bileyecekse haydi durma o zaman topla bavulunu derim. Denizin kıyısında dalgaların durmadan yaptığın kuleleri yıkmasını seyredeceğine, biraz daha uzağa gidip dalganın yıkmayacağı yere yapsan bu kulelerini.

Zaman geçsin istersin bir anda ve o zaman gerçekten bir anda geçer gider. Sonu değil ki bu herşeyin, sen yazmadığın bir hikayede oynuyorsun, Allah insanları sınıyor, kader kendini her geçen zamanda bir kez daha ispat ediyor. Bazen senden yana bazen senin karşında oluyor, biz bilemeyiz yaşarken hangisinin bizim için daha hayırlı olduğunu. Bazen canımızı çok yakan bir olayın gel zaman sonra bize hayır getireceğini. Korktuğumuzda ümitsizliğimizde Allahın adil olduğunu bu haksızlığa sonra bir ceza vereceğini umarız. Ya bu başımıza gelen haksızlığın Allahın bize bir adaleti bizim için bir uyarısı olduğunu düşünür müyüz?

Hayatımızı olumsuzluklara rağmen doğru sürdürme şansımız var ve hayatımızı yine olumsuzluklara rağmen güzel yaşama şansımız var. Kimse için kendimizi değerlerimizi feda etmememiz sonucu ise bize göre algılamamız gerektiğini unutmayalım. Kendimize sadık olmak hayatımıza sahip çıkmakla olur, hiç kimse için bu güzel yaşamı batırmaya değmez, teksiniz özelsiniz ve değerlisiniz, kısacası sizsiniz.

 
Toplam blog
: 87
: 1722
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..