Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet Bahçeli'nin "meydanlara inmeyeceğiz" tezine eleştiriler...

Devlet Bahçeli'nin "meydanlara inmeyeceğiz" tezine eleştiriler...
 

Bahçeli'den MHP Politikalarına İlişkin Önemli Açıklamalar !


MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ'nin Milliyet'e yaptığı açıklamalar üzerine söyleyeceklerim var;

http://siyaset.milliyet.com.tr/delege-yonetime-uyarida-bulundu/siyaset/siyasetdetay/06.11.2012/1622441/default.htm

Bu açıklamalar arasında en yoğun eleştireceğim konu "Sokağa inmeyeceğiz" açıklaması.

Bahçeli, * Koray Bey, ‘sokağa inen bir MHP istiyoruz’ gibi söylemler kullandı. Ülkücü gençlikten böyle bir baskı hissediyor musunuz?

sorusunu "Hayır, bizim hareketlerimizin mensuplarının içinde böyle bir talep yok. Bu talep başkalarının ortaya koyduğu ‘nerede bu ülkücüler, nerede bu devlet’ diyenlerin paralelinde. Oradan oy alınacağını zannediyorlarsa çok daha büyük hataya düşüyorlardır. Ülkücüler sokağa inmeyecek. Ülkücüler fikirleriyle, halktan aldığı destek oranında ülkeye hizmet edecek. Geçmişte de bu böyleydi. Fikir mücadelesi yapacaklar." şeklinde cevaplıyor.

Bahçeli göreve geldiğinden beri, Ülkü Ocakları'nı tabiri caizse "dizginledi". Daha önce sıkça adını duyduğumuz ocaklar, pasif döneme girdi. Gerçi o dönemlerde ocakların adı, siyasi ağırlığından çok bir takım "mafyavari" olaylarlarla adı duyuluyordu. Bahçeli'nin buan son verebilmesi gerçekten takdire şayandır.

Fakat, MHP'nin, özellikle hassas bir dönem geçirdiğimiz bu dönemde, alanlardan uzak durması ayrılıkçı terör hareketine daha rahat manevra alanı sağlamaktadır. Sadece MHP değil, sistemin içindeki tüm parti ve sivil toplum hareketleri, meydanalrdan uzak durdukça, "bdp" ve aşırı uçtaki diğer fraksiyonlar daha rahat hareket edecek ve cesaretlenecektir.

Tüm siyasi rekabeti bir kenara bırakıp terör ve ayrılık hareketine karşı birlikte karşı çıkmak, meydanları belirsizliğe bırakmamak, psikolojik üstünlüğü kaybetmemek adına, iktidar ve muhalefet partileri ile diğer sivil toplum örgütlerinin ahenkli bir koro gibi davranması kaçınılmazdır. Alanları boş bırakmak, tam da terörün istediği birşeydir.

Sağduyu ve vatan sevgisi bunu gerektirir. Unutmayalım ki, örgütlü,organize gruplar, örgütsüz kalabalıklardan daha güçlü ve etkindir !

 
Toplam blog
: 22
: 358
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

  >İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2000 Mezunu, >Beykent Ü..