- Kategori
- Siyaset
Devleti yönetenlerin danışmanlarının olması ülkeyi başkalarının fikriyle yönettikleri anlamına gelir

Ben bunu anlamıyorum… Koca koca adamlar. Bakan, başbakan, cumhurbaşkanı… Yanlarında bir sürü danışman. Danışacaklarmış. Neyi danışacaksın? Sen zaten oraya bu ülkenin sorunlarını bilerek gitmiyor musun?
Bu garip durumu kimsenin konuştuğu yok. Ama bütün yaptıkları ettikleri onlara mal ediliyor. Ben merak ediyorum, ülkemizde yapılan işlerden hangilerinin düşüncesi/ fikri/ projesi bir bakanımıza, başbakanımıza ya da cumhurbaşkanımıza ait? Ama halk onlar yaptı diyor. Onların hanesine başarı olarak yazılıyor.
Bu durumda danışmanlarla ülkeyi yöneten kimse sadece otorite, gardiyan gibi. Ama yani koca bir ülkeyi yönetmek için çıkıyorsun, bilgin birikimin olacak.
Ya şimdi elbette herkes her şeyi bilemez. Bazı konuları o işin uzmanına sorarsın. Siyasi danışman ne demek, onu anlamıyorum. Neyi nasıl yapacağınızı başkalarına danışıyorsanız ne deyim ben artık. Devletin başındaki kişi bu konuda napalım diye ona buna danışamaz; onu sen bileceksin.