Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '21

 
Kategori
Tarih
 

Devrimle Aydınlandı

İmparatorluk dönemini sona erdirmek için emperyal ülkeler 1. dünya savaşını başlatmış, sanayi ve tüketim toplumu oluşturmak için de 2. dünya savaşını ateşleyerek dünyada kapitalizm sürecini başlatmıştır.

Emperyal ülkeler derken dünyayı yöneten İsrail kökenli dünya tuccarlarını kastediyorum, örneğin silah tuccarları sanayii tuccarları vesaire..

O dönemlerde bile dünya ülkelerinin bir çoğundaki siyasi programlar ve stratejileri perde arkasından söz konusu tuccarlar tarafından yönetiliyor ve ülkelerin inançları doğrultusunda komplo teorileriyle emperyal ülkelerin işine yarayacak liderlerin seçilmesine destek veriliyordu bugün olduğu gibi.

Sadece biz değil tüm dünya tarafından eşi benzeri olmayan ve dünya lideri olarak kabül edilen Atatürk'ün, sona erdirilmiş olan imparatorluk sonrasında kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ve ilkeleri sayesinde modern dünya ile entegre haline gelen ülke olduk vahşi kaptalizme rağmen.

Atatürk'ün emperyal güçler tarafından uzun sürede etki haline dönüşen ilaç ile öldürüldüğü bazı yazarlar tarafından belgelerle açıklandığını biliyoruz. Ben de inanıyorum bu gerçeğe. Atatürk on yıl daha yaşasaydı ülke belki vahşi kaptalizmin gırdabına sokulamayacak ve başta köy enstitüler sayesinde olmak üzere üniversitelerimizden yetişen bilim insanlarının desteğiyle kendi yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle ekonomisi güçlü bir ülke haline gelmiş olurduk.

Buradan şunu anlıyoruz, emperyal ülkeler seksen-yüz yıl sonra (bugün) Ortadoğu coğrafyasını yeniden dizayn edilmesi ve örnek ülke haline dönüşmesi için Atatürk'e destek verilerek devrimlerin hayata geçirilmesi sağlanmış ama ülkemizin daha fazla gelişesini istemedikleri için ve ileri tarihlerde bağımlı hale dönüştürülerek ülke varlıklarını şirketler yoluyla ele geçirmeleri için ilaç ile hayatına son verildi.

Atatürk'ün ilkeleri elbette ki ilelebet yaşayacaktır fakat ölümünden sonra emperyal ülkelerin desteğiyle köy enstitüleri kapatılarak ülkenin eğitim düzeyi geri bırakılarak ülkenin bağımlı hale dönüşmesi için Menderes hükümetine önce destek verilmiş daha sonra idama gönderilmiş.

Daha sonra ülkeye serbest piyasa koşullarıyla ülkemizin kaynaklarını sömürmek adına önce kardeşi kardeşin öldürdüğü ortam oluşturularak terör ortamı oluşturuldu arkasında 12 eylül ile birlikte amaçlarına ulaşmış oldular. Tabi tüm bunlar CIA tarafından yapıldı.

Kırk yıldır özelleştirme yasasıyla ülkemizde bulunan tüm varlıklar şirket yoluyla yabancı sermaye şirketlerin ellerine geçmiştir.

Emperyal ülkeler ellili yıllardan itibaren altmış-seksen-ikibin ve ikibin yirmi yılları içinde yirmişer yıl arayla farklı yönetimlerlle birlikte gerçekleştirilmiştir özelleştirme yasasıyla. Dikkatınızı çekerim burada yasa dışı bir durum yoktur. Sadece herşeyi daha iyi sorgulayalım içimizden yeter.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..