Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '15

 
Kategori
İnternet
 

Dijital pazarlama uzmanı

Dijital pazarlama uzmanı, markalara bilinirlik kazandıran, marka algısını yöneten ve güçlendiren kişilere verilen bir ünvan. Dijital pazarda hakimiyet göstermek isteyen şirketlerin aradığı bu kişiler el attığı işi başarıya taşımalarıyla ünlüdürler. Tabi bu arada elini attığı işi kurutan kişileri de unutmamak gerekiyor. Bunun için de bir dijital pazarlama uzmanı ne yapar? Ne işlerle meşguldür ve sonucunda yaptığı işin karşılığını nasıl alır bunu inceleyeceğiz.

Dijital pazarlama uzmanı 5 başlık altında iş yürütür. Bu işlerden dilerse biriyle öne çıkar, dilerse de her işte eşit bilgi düzeyi ile işini yürütmeye çalışır. Bu 5 sektör kolu şunlardır:

SEO: Search engine optimization, Türkçe anlamıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO dijital pazarlamada en önemli paya sahip sektördür. Sitelere yada markaya yapılacak en önemli hamlelerin başında gelir. SEO sektöründe reklam vs. harcamaları 10 larca kat azaltılarak siteler istenilen konuma getirilir ve ileriye dönük çok ciddi kazançlar kaydedilir. Sadece SEM yapan kişilere dijital pazarlama uzmanı denilemez. O kişiler reklam ile iş yürüten kişilerdir ki eğer uzman iseler onlara da SEM uzmanı denilir. Fakat bir uzmanlığı yoksa şirkete sadece harcama yaptırırlar.

SEM: Search engine marketing, Türkçe anlamıyla arama motoru pazarlaması. Google Adwords reklamları SEM’in en büyük payını alan reklam türleridir. Arama motorundan gelen ve SEO ile site yükselene kadar olan süreçte oldukça işe yarayan bir sektör dalıdır. Buna ek olarak marka algısını da arttırıcı yöntemlerin başında gelir. SEO yapılsa dahi SEM yapılması gereken sektörler mevcut. Bunlar kazanç sistemi çok büyük meblağlar olan sektörler. Tatil, e-ticaret gibi.

SMM: Social media marketing, Türkçe anlamıyla sosyal medya marketing. Facebook reklamlarının hakim olduğu bu pazarlama türünde ilgili sektöre yönelik eğilimi olan kullanıcılara nokta atışı reklamlama teknikleri kullanılarak direkt olarak sosyal medya kullanıcıları hedef alınır. Sosyal medya pazarlaması’na ek olarak Sosyal medya SEO’da oldukça önemli bir dijital pazarlama dalıdır ki oldukça büyük faydaları bulunmaktadır.

E-mail marketing: E-mail marketing, dijital pazarlama stratejilerinin güzel bir basamağıdır. Direkt etkisi kullanıcılara kalmış olan bu sektörde verimi arttırmak için yapılması gereken, güzel bir başlık, ilgi çekici grafikler ve güven sorunu oluşturmayacak içeriktir. Marka algısını oluşturarak, markayı hafızalara kazımak için oldukça etkilidir.

Affiliate marketing: Affiliate marketing, reklamlama sistemidir. Aracı firma aracılığı ile reklam yayını yapılan site ile reklam yayınlatan kuruluşu aracı kullanarak buluşturma anlamındadır. Reklam payından aracı firma da kazanır. Dijital pazarlamanın bir koludur.

Sonuç olarak dijital pazarlama uzmanı, ele aldığı markayı her türlü platformda göstererek insanları o markadan haberdar eden, haberdar etmek ile kalmayıp her yerde karşılarına çıkaran kişi demektir.

 
Toplam blog
: 4
: 159
Kayıt tarihi
: 19.03.14
 
 

Webmasterlik yapmaya çalışan öğrenci kıvamında bir fikirbaz, felsefi bir kişilik. ..