Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '18

     
    Kategori
    Ev / Bahçe
     

    Dikey Bahçe Sistemleri

    Dikey Bahçe Sistemleri
     

    Dikey Peyzaj nedir ve dikey peyzaj nasıl yapılır : Bitkiler,dünya için atmosferi meydana getirdi . Bitki yaprakları yaşam için gerekli oksijein üretir, havadaki eni dengeler ve karbondioksiti emer. Bitki kökleri zararlı kimyasalları azaltır, havayı ve suyu filtre ederek temizler.

    Yaşayan duvarlar veya yeşil duvarlar, bir binanın dış veya iç kısmına tutturulmuş kendi başına yeterli dikey bahçelerdir. Bitkilerin duvarın kendisine tutturulmuş yapısal bir destekte kökleşmesi açısından yeşil cephelerden (örneğin sarmaşık duvarları) farklıdır. Bitkiler dikey destek yerine topraktan su ve besin maddeleri alırlar. 1980'lerde NASA, uzay istasyonundaki havadaki kirlerin kapalı alanlardan nasıl en iyi şekilde çıkarılabileceğini araştırdı. Araştırmanın sonucunda bilim adamları bitkilerin uzay aracındaki havayı temizledigi ,ortaya çıkan zehirli maddeleri yok ettigi sonucuna vardı . NASA'nın araştırmasına göre, özellikle bitki kökleri mikropları ve kirleticileri havadan etkin bir şekilde kullanabilir ve temizleyebilir.

    Dikey bahçe saksıları geleneksel saksılardan farklı şekilde platformlara yerleştirilir, dikey bahçe bitki türleri ise önceden bitkiler yavay yavaş olarak dikey konumlarına alıştırılır, birden koyulursa bitkiler adapte olamayacak ve strese girerek yeni ortamlarında yaşayamayacaklardır. Kapalı hava kirleticileri birçok kişiye baş ağrısı için cilt kaşıntısı ve göz kaşıntısı semptomlarına neden olur. Harvard Üniversitesi araştırmasına göre; havadaki oksijen kalitesi, öğrenme, düşünme, algılama, duyarlılık, yaratıcılık ve sorunlara hızlı çözüm bulma kabiliyetlerini geliştirir.

    Dikey bahçe Yararları
    Stresin azaltılması, iç hava kalitesinin arttırılması, zihinsel sağlığın geliştirilmesi, çalışanların hasta günlerinin azaltılması veya sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdünüzün gösterilmesi konusundaki ilgileri yüzünden buraya gelmiş olabilirsiniz. Duvarlar için yaşayan sanat arıyor olabilirsiniz.

    Bitki seçerken ve bitki düzenini hazırlarken lokal iklim, güneşe maruz kalma ve mimari bağlamlar göz önünde bulundurulur.

    Çevrenizle en iyi şekilde çalışacak bir tasarım veya renk düzenini kolayca bulabilirsiniz Tercihinize göre arnavut kaldırımı yollar yaptırabilir, ayrıca bunu taş kaldırımlar, yollar, patikalar, yaşam alanları, bahçe basamakları, merdiven, kaldırımlar ve güzel zeminlere ihtiyaç duyan diğer alanlarda kullanılabilir.
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 90
    Kayıt tarihi
    : 22.02.18
     
     

    Eğitim: DAÜ MİMARLIK   ..