Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '08

 
Kategori
Eğitim
 

Dil öğrenme

Dil öğrenme
 

Bir yabancı dili iyi öğrenebilmek için öncelikle anadilin iyi bilinmesi ve öğrenilmesinin büyük önemi vardır. Anadilini iyi kullanan kişi kendini daha iyi ifade edebilir ve kendine olan özgüveni daha da artar.
Anadilimiz bizim tarihimiz, kültürümüzün vazgeçimez bir parçasıdır. İnsanlık tarihi boyunca kuşaktan kuşağa kültürümüzü değerlerimizi dilimizle taşır ve dilimizle anlatırız.
Türkçemiz dünyanın en zengin en anlamlı vede en kökenli dillerinden biridir. Bizi biz yapan , farklı ve anlamlı kılan güzel Türkçemiz bir çok anlamda diğer dillerden farklı bir anlam çeşitliliğine ve estetiğe sahiptir.

“Türk ulusunun dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk ulusu için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk ulusunun geçirdiği bunca tehlikeli durumlarda ahlakının, geleneklerinin, anılarının, çıkarlarının, özetle bugün kendi ulusallığını yapan her şeyin dili aracılığıyla korunduğunu görüyor. Türk dili Türk ulusunun kalbidir, belleğidir.’’ Mustafa Kemal ATATÜRK
Ulu önder Atatürk yukarıda Türkçemizle ilgili söylediği özlü sözlerde bize her anlamda ders vermeli ve şu anda ulusal varlığımızın en değerli belleği , kalbi olan güzel dilimiz Türkçeyi korumalı , yaşatmalı ve yüceltmeliyiz.

 
Toplam blog
: 34
: 1495
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Yabancı diller okudum. Eğitimle ilgili yazılar yazmayı, deneyimlerimi paylaşmayı paylaşmayı seviyoru..