Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '16

 
Kategori
İnançlar
 

Din âlimi deniliyor, din ilim mi ki âlimi olsun

Din âlimi deniliyor, din ilim mi ki âlimi olsun
 

Din yeryüzünün konusu bile değil, yukarıdan emir. Din ilmi kabul ediyor mu ki kendisi ilim olsun. Her şeye kadir zaten, Tanrının ilmi olur mu?

Din ilmi dediğiniz zaman din kendini açıklayamıyor anlamı çıkar. Aynştayn Tanrı’yı açıklasa kabul mü edecektiniz?  Din her şeyin üzerinde diyorsunuz. Niye bir de dini açıklamak için ilme muhtaç oluyorsunuz.

Müslümanlar büyük çelişki içindeler. Allah’a düşünerek değil inanarak varılır diyorlar, kalkmış bir de dinde ilimden bahsediyorlar. Din de ilim varsa, ilim sorgular; ama siz sorgulatmıyorsunuz! Düşünme yok, araştırma sorgulama yok, ilim sizin ne işinize yarıyor?  İnanıyor kabul ediyorsunuz, bitti. Durum buyken daha ne din âlimi.

Allah’ın ayeti ortada, ne diyorsa o; dini öğrenmek için Arapça bilmek yetiyor. Benim anladığım kadarıyla başka bir bilme, bilgiye ihtiyaç yok. Allah’ı, kitabını tartışmaya mı açacaksın? Öyle değil böyle mi diyeceksin. Olduğu gibi kabul edeceksin. Üfürük, fal ya da saf Müslümanları kandırmak için vaaz vereceksen ve din ilmi diye bunlara diyorsan söyleyeceğim bir şey yok.

İslam dini vardır, İslam ilmi diye bir şey olmaz. Sen hâşâ Allah’ı açıklayamazsın bana. Hem buna gerek yok, kutsal kitap açıklamış zaten. Dinde tartışma mı yapılıyor? Hayır. Araştırma mı yapılıyor? Hayır. Sorgulama mı yapılıyor? Hâşâ. İlim bunlar. Bunlar yoksa ilim de yoktur. İlim yoksa din âlimi ne oluyor? Dinin açıklaması için âlim olmaya gerek yok ki. Gel ben sana açıklayım. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..