Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Din adamları daha aktif olmalı

Din adamları daha aktif olmalı
 

http://www.altincag.com


Milliyet yazarı Semih İdiz, barış için din adamlarının daha fazla inisiyatif almaları gerektiğini söyledi.

Bu haber dünyada din ahlakına duyulan ihtiyacı göstermesi açısından artan örneklerden sadece bir tanesidir. Bakıyoruz giderek farklı görüşlere sahip, farklı kesimlerden bir çok insan bu özlemi dile getiriyor. Bu şunu gösteriyor Mehdiyet'in gölgesi, maneviyatı heryeri kaplamıştır. Sevgi, şevkat, merhamet, barış ve kardeşliğe duyulan özlem giderek artmaktadır. Dünyada dine yöneliş artmıştır. Hz.Mehdi'nin önderliğinde kurulacak olan Türk İslam Birliği bu özlenen ortamı sağlayacak tek kurtuluş yoludur. Allah bu kutlu dönemde Hz.İsa'yı ve Hz.Mehdi'yi insanlara bir müjde olarak gönderiyor ve insanların kurtuluşuna vesile kılıyor. Herkesin biran önce İslam'ın hakimiyeti için dua etmesi gerekir. Dünya'nın her yerinde yaşanan zulümlerin ve katliamların durması için bu şarttır.

Bakü’de yapılan “İkinci Dünya Dini Liderler Zirvesi”ni değerlendiren Milliyet Gazetesi yazarı Semih İdiz, din adamlarının barış için daha fazla inisiyatif almaları gerektiğini söyledi.

Tarihin din adamlarının oynadıkları gayri insani rollerin örnekleriyle dolu olduğunu belirten İdiz, toplantının sonuç bildirisinde barış vurgusuna dikkat çekti. Bildirinin "Tanrı bereketli Kafkas topraklarına sürekli ve adaletli barış versin, hoşgörü ve mutluluğu halkların üzerinden eksik etmesin" duasıyla bittiğini ifade eden İdiz, "Bunlar elbette ki güzel sözler. Ancak, “sürekli ve adaletli barış” ile “hoşgörü” ve “halkların mutluluğu” ne yazık ki sadece dualarla olmuyor. Başka bir deyişle, cemaatleri üzerinde etkin olan bunun gibi önemli din adamlarının, işin içine tümüyle girip ettikleri duaların gerçekleşmesi için aktif çaba sarf etmeleri gerekiyor" dedi.

“Merhamet”e, “insan sevgisi”ne gerçekten inanan din adamlarının, dinler arası düşmanlığı kışkırtan din adamlarından çok daha fazla motive olup irade sergilemeleri gerektiğine dikkat çeken idiz, "Din adamları elbette ki kendilerini “dünyevi” değil, “uhrevi” âlemden sorumlu tutuyorlar. Ancak bu kendilerini dünyevi sorumluluklardan kurtarmıyor. Beklentimiz, Bakü’de gerçekleşen bu önemli buluşmaya katılan din adamlarının, barış uğruna bundan böyle daha fazla çaba göstermeleri ve savaştan söz eden siyasetçileri arka plana itmeleridir" şeklinde yazdı.

kaynak:http://www.risalehaber.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..