Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '15

 
Kategori
İnançlar
 

Dinlerin Arap yarımadasında doğduğu ve bütün peygamberlerin buradan çıktığı doğru mu?

Dinlerin Arap yarımadasında doğduğu ve bütün peygamberlerin buradan çıktığı doğru mu?
 

İlaveten peygamberler sadece Araplar ve Ortadoğu halklarından çıkmış. Akla şöyle bir şey gelebilir. Söylenen bölge zaten insanın ilk görüldüğü Afrika’ya yakın olması hesabıyla insanlığın ilk yerleşim yeri olabilir. Fakat İsa’nın, Musa’nın ve özellikle Muhammed’in zamanında dünyanın her yerinde halklar, devletler, imparatorluklar vardı. Buralardan bir peygamber çıkmadı?

“Hâşâ Allah’a hesap mı soruyorsun, öyle takdir etmiş” Hesap sormuyorum, anlamaya çalışıyorum. İsa, Musa, Muhammed ve daha öncekiler, Âdem’e kadar hep bu bölgenin insanları. Neredeyse hepsi aynı millet gibi.

Bunun bir hikmeti(nedeni) olmalı… Dünyanın diğer taraflarının dine ihtiyacı yok muydu? Arabistan’dan çıkan peygamber o günün şartlarında ta dünyanın öbür ucundaki örneğin Aztekleri nasıl imana çağıracaktı ki çağıramadı zaten, peygamberin ulakları Endülüs’e zor ulaştı. Daha sonra İsa’nın Avrupalıları Amerika kıtasına geçince yerliler dinle tanıştılar. 

Bu yerlerin insanları (özellikle Arabistan) şiirde edebiyatta çok ileri gitmişlerdi. Belki Allah onların bu özelliğini görerek “dinimi insanlığa iyi anlatabilirler” demiştir.

Âdem’den Muhammed’e 25 peygamber, 3 veli ve dahi rivayet edilen 124 bin peygamber hepsi Araplardan ve İsrail oğullarından çıkmış. Madem öyle bu halkların Allah katında bir üstünlükleri olduğu düşünülmez mi? Allah bütün peygamberleri bunlardan çıkardıysa saygı gösterelim. 

Allah’ın takdirine bir şey denemez ama bütün dinlerin ve peygamberlerin Arap yarımadasından çıkması garip. Gerçekten dinlerin ortadoğu ve Arap yarım adasında doğması ve paygamberlerin bu bölgenin insanları içinden çıkması cevabı verilemeyen sadece Allah'ın bildiği bir konu. Yani tabii ki Adem peygamberin hangi milletten olduğu sorgulanamaz; çünkü zaten o ilk insandı. Fakat ondan sonra gelen peygamberlerin bu coğrafyada yaşadığı din kitaplarında yazıyor. Ben Amerika'da, Avrupa'da  ve Asya'da bir peygamber duymadım.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..