Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '13

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Dip yapmak, Dipten çıkmak

Dip yapmak, Dipten çıkmak
 

Dibe vurduğunuzda orada mutlu bir şekilde yaşamaya devam edenlerden misiniz?

Aslında dip başarının gerçekleştiği yerdir diyor Seth Godin “Dip” isimli kısacık kitabında. Altını çizdiğim kısımları paylaşacağım izninizle. Dip başarının gerceklestiği yerdir deniyor. Başarılı insanlar dipten dışarı sağsalim çıkmakla kalmaz, bütün kuralları değistirip yollarına devam ederler. Dibe battığınızı biliyor olmanız orada kalmanızı gerektirmez. Dibi boyladığınızda vazgeçmek kötü bir fikirdir. Dipten çıkana kadar emeğinizin karşılığını alamazsınız. Eğer bırakacaksanız hiç başlamadan bırakın.

Zamanınız emeğiniz sadece ortalama olmak için israf edilecek kadar değersiz mi? Ortalama olmak da bir tür pes etmektir diyor yazar. Bundan daha iyisini hakediyorsunuz. Dibi olduğu gibi, yani bir fırsat olarak algılarsanız hak ettiğinizi alırsınız.

Çalıştığınız halde ne daha iyiye ne de daha kötüye gidiyorsaniz yine diptesiniz demektir. Bunu farkettiyseniz bir an evvel yakayı kurtarın diye devam ediyor Seth Godin. Hayatınızı daha iyiye götürmeyecek birşeye yatırım yapmanın bedeli oldukça büyüktür.

Cesaret gerektiren işi yapmayi çok az insan seçer. Yaygın olan seçimse bir tadına bakıp bırakmaktır. Gerçek başarı kafayı takanların olabilir. Sıradan olmaksa daha kolaydır.

Dipten çıkmanın ilk adımı orada olduğunu farketmektir. Asıl zor olan dipte o kadar debelendikten sonra vazgeçmektir. Çoktan harcamış olduğunuz enerjiyi israf etmiş olursunuz. Bir kez dipte bıraktınız mı seri bir bırakıcı olabilirsiniz. Kısacası çok işe kalkışıp pek azını tamamlayan biri. Çözüm basit Dipi aşamayacaksanız hiç başlamayın. Bu basit kuralı benimserseniz başlayacağınız yolculuklar konusunda daha dikkatli ve daha seçici olursunuz.

Bedeli ödemeyeceksen enerjini başka şeylere yatır. Birşey almak için birşeyden vazgeçmen gerekir. Sınavı kazanmak için uykundan vazgeçersin, formda kalmak içinse tatlından . Bir şey alırken sevdiğin birşeyi geride bırakabilirsin. Bu da bir vazgeçiştir aslında. Yola çıkarken başarı için vazgeçeceklerine razı değilseniz bir daha düşünün.

Bu arada yazarin guzel bir önerisi dikkatimi çekti. Yeni bir iş arama zamanı, buna ihtiyacın olmadığı andır. Kesinlikle mantıklı geldi bana. 

 
Toplam blog
: 20
: 1237
Kayıt tarihi
: 16.08.13
 
 

Tugba ve Fulya, biz iki kız kardeşiz. Birbirimizden beş dakika arayla dünyaya gelmişiz. Bir emekl..