Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Diş beyazlatma nedir? Nasıl uygulanır?

Diş beyazlatma nedir? Nasıl uygulanır?
 

Yaş, alışkanlıklar, yapısal faktörler gibi sebeplerle renkleşmiş ve sararmış dişlerin renginin  beyazlamasını işlemine diş beyazlatma (bleaching) denir.

Güzel bir gülümseme çok kişinin estetik kaygılarını ortadan kaldırmayı kolaylaştırır. Beyaz dişlerse güzel bir gülümsemenin olmazsa olmazıdır.  Diş hekimliğinde gelişen estetik ve restoratif uygulamalar arasında diş beyazlatma en ekonomik ve zahmetsiz yöntemdir.

Özellikle çay, kahve, sigara gibi alışkanlıklar dişlerin renginde sararma ve koyulaşmalara sebep olur. Gelişme çağında kullanılan antibiyotikler, fazla miktarda fluorid kullanımı gibi sebepler de dişlerin içinde renkleşmelere yol açar.

Diş Beyazlatma Çeşitleri

İki tür diş beyazlatma işlemi bulunur:

Ev Tipi Diş Beyazlatma (Home Bleaching): Bu yöntemde, diş hekiminiz dişinizin ölçüsünü alarak size özel kalıp hazırlar. Size özel kalıplar beyazlatıcı maddenin diş etlerinize temasını önler. (Eczanelerden alınacak kalıplar çoğu zaman hastanın dişlerine tam uymadığı için dişetlerinde rahatsızlığa sebep olabilir.)

Doktorunuzun hazırlamış olduğu özel kalıpların içerisine doktorunuzun gösterdiği kadar beyazlatıcı madde konulup, günde birkaç saat süreyle uygulamak gerekir. Tedavi 1-2 hafta sonunda tamamlanmış olur.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Office Bleaching): Klinikte, diş hekimi tarafından uygulanan daha hızlı ve diş hekimi kontrolünde olduğu için daha güvenli diş beyazlatma yöntemidir.  30-60 dakikalık 2-3 seansta dişlere beyazlatıcı madde sürülür ve ardından beyazlatmayı hızlandıran ışın uygulanır. Seans sayısı lekelerin durumuna ve ne kadar beyazlatılacağına bağlıdır.

Kimlere Uygulanabilir?

Beyazlatma işlemi 18 yaşından büyüklere ve hamile olmayan bireylere uygulanabilir ancak diş hekimi kontrolünde yapılması gerekir. Öncesinde çürük ve başka sorunlar varsa giderilmelidir. Büyüme çağında yapılması önerilmemektedir. Hamilelikte ise diş beyazlatmayı hamilelik sonrasına bırakmak daha güvenli olabilir.

Yan Etkileri

Beyazlatma jelleri dişlerde geçici hassasiyete, özelliklede sıcak ve soğuğa karşı hassasiyete neden olabilir, bu durum çok normaldir. 24-48 saat içinde geçmeyen hassasiyet durumunda beyazlatıcı jelin kullanımını bırakmak gerekir. Diş hekiminin uygulayacağı florür, bazı diş macunu ve kremler hassasiyeti azaltır.

Beyazlatma İşlemi Sonrası

Beyazlatma işlemi süresince ve sonrasında 2 hafta süreyle çay, kahve, sigara, kırmızı şarap gibi renkleştiren maddelerden uzak durmak gerekir. Dişlerde sararma olursa 6 ayda bir bakım yapılabilir.

Diş beyazlatma, kişinin alışkanlıkları ve diş yapısına bağlı olarak 6 ay ile 2 sene arasında kalıcılığını korur.

Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı

http://www.mehmetkazandi.com

İnstagram

https://www.instagram.com/drmehmetzahidkazandi

 
Toplam blog
: 20
: 151
Kayıt tarihi
: 06.04.16
 
 

Ağız ve diş sağlığı, diş tedavileri ve gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri kişisel websitem ..