Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Dış ülkelerdeki elçiliklerimizde ne yapıldığını ve nasıl çalışıldığını halkımız neden bilmiyor?

Dış ülkelerdeki elçiliklerimizde ne yapıldığını ve  nasıl çalışıldığını halkımız neden bilmiyor?
 

Karanlık bir dünyadır bu temsilcilik olayı; hele de bu ilkel devlet anlayışında hiç şeffaf değildir. 200’ü aşkın dünya ülkesinde birileri bizi temsil eder ama biz onları hiç bilmeyiz. Neden? Gizli bilgiler mi taşıyorlar? Yabancı ülke elçiliklerimiz gizli bir görevle orada bulunan askeri tim mi? İstihbarat örgütü mü? Yoksa casus mu? Türkiye’nin Amerikan konsolosunun adını bile bilmeyen milletvekili var. Vekilin suçu yok ki, devletin politikası saçma.

Ben bilmek istiyorum kardeşim, benim vergilerimle yüksek maaşlar alarak oralarda elçi, konsolos, ateşe her neyse ne yapıyorlar? Benim ülkemi doğru dürüst temsil ediyor, tanıtıyorlar mı? Belgesellerde Türkiye’nin yerini bilmeyen insanlar çıkıyor. Siz bugüne kadar TV’lerde, radyolarda ya da başka yerde, başka şekilde dış ülkelerdeki konsolosluklarımızın tanıtıldığı bir program hatırlıyor musunuz? Dünyada 200’ü aşkın ülkede belki 1000’den fazla Türk elçilik mensubu görev yapıyor. Bunların çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiyi bilen Türkiye’de 100 kişi çıkmaz. Bunları siz atamasını yaparken padişah fermanı gibi gizli görevle mi yolluyorsunuz. İki ülke arasında bir sorun çıktığı zaman elçiyi geri çekiyorsunuz, biz işte o zaman orada Türkiye’nin bir elçisi olduğunu öğreniyoruz. Yoksa bilmeyeceğiz.

Dış temsilciliklerimiz hakkında halkımız hiçbir bilgi sahibi olmadığına hatta bizzat devlet tarafından dış bağlantılarımız gizlendiğine göre konsolosluklarda belki de devlet bir kısım karanlık insanları görevlendiriyor olabilir. Müebbet birisi Uganda konsolosluğunda, idamlık eski bir sağ terörist Kanada elçiliğinde görevli olabilir. Yani binleri aşan sayıda çalışanı olan 200’ü aşkın konsolosluk görevlisi denetleniyor mu, kim tarafından, nasıl ve ne zaman?

Millet koyun olabilir; ama burada koç var. Bir tos vurursam hepinizi Cape Town’a fırlatırım şerifsizim!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..