Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '17

 
Kategori
İnançlar
 

Diyanetin İmamları Günde İki Dua Okuyup 3 Bin Lira Maaş Alıyormuş

Diyanetin İmamları Günde İki Dua Okuyup 3 Bin Lira Maaş Alıyormuş
 

Diyanet: Çalışmadan maaş devlettense helal

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) bürokratları ilgilendiren 2011 yılında yayınlanan teşkilat yasası değişikliği sonrası bakanlıktaki yapısal değişiklikle birlikte merkeze alınan bürokratların her ay hesaplarına yatan maaşlar tartışma konusu olmuştu

Beşevler'deki kampusta bulunan bürokratlardan 16'sı aldıkları maaş konusunda Diyanet'e birçok soru yöneltti. Soruların en dikkat çekici kısmı ise çalışmadan alınan maaşlar oldu. Bürokratların Diyanet'e gönderdiği sorularda hiçbir iş yapmadan aldıkları maaşın helal mi haram mı olduğu soruldu.

Tartışmalı maaşları değerlendiren fetva makamı olan Din İşleri Yüksek Kurulu ise şu cevabı verdi: "Devletin uygulaması sonucu kimi devlet işçi ve memurlarının çalışmadan maaş almaları halinde bu maaşları helaldir. Bu uygulamada işveren devlettir, uygulama mercii devlettir."

Habertürk olarak "ALO 190 Dini Danışma Hattı'na" özel sektördeki "kızak" görevi sorduk. Diyanet ise soruyu şöyle cevapladı: "Özel şirketlerde hiçbir iş yapmayana ücret ödenmemektedir. Ancak böyle bir durum söz konusu olduğunda hiçbir iş yapmadan maaş almak haramdır. Dolayısıyla o kişi ve haksız kazanç sağlamasına neden olan kişi bu durumda vebal sahibidir. (internet)

Yukarıya aldığımız şekilde internette de böyle bir konu gündeme gelmiş ama genelde bu bir iddia, paylaşım sitelerinde yer alıyor sıkça ve biraz da spekülatif, o nedenle “muş” dedim, varsa böyle bir şey Diyanet gereğini yapsın…

Ama öte yandan bu iddiada bulunanlar bilmiyorlar mı imamın işi dua okumaktır ve de bir imam dinin dua ve ibadet ile ilgili görevlerini yerine getirir, ne yapacak başka sırtında taş mı taşıyacak, imamın işi bu.

Dinle arası pek iyi olmayanların değerlendirmeleriyse ciddiye almak gerekmez de gerçekten imamların ve genel olarak din işlerinde çalışanların mesailerinde böyle bir durum varsa incelenmeli.

Tabi buna bağlı olarak Diyanetin bütçesinin fazlalığı da tartışma konusu. Belki bu iddia da buradan çıktı.

Devlet insanların dini ihtiyaçlarını yerine getirmek zorunda. Her yerleşim birimine de ayrı din görevlisi verilecek. Bazı küçük yerlerin din hizmetleri haliyle az oluyor. Ama burada yine de birileri olmak zorunda, imamsız cami olur mu cemaat olmasa bile din görevlisi olacak.“İki dua okuyup 3 bin lira maaş” meselesi de belki buradan çıkıyor.

Yine de böyle hiçbir şey yapmadan 3 bin lira maaş veriliyorsa Diyanetin konuyu incelemesi gerekir. Ama öbür taraftan din adamları zaten hassas insanlardır, hak etmedikleri bir parayı almazlar.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..