Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Diyarbakır'da mayın patlaması: 9 asker şehit oldu

Diyarbakır'da mayın patlaması: 9 asker şehit oldu
 

Genelkurmay Başkanı'nın basın toplantısı düzenleyeceği gün Diyarbakır’daki hain saldırıda PKK'lı teröristler 9 askerimizi şehit etti

DİYARBAKIR’DA bu sabah teröristlerin askeri araca mayınlı saldırısında 2'si uzman çavuş 7'si er olmak üzere 9 asker şehit oldu.

Olay bu sabah saat 07.00 sıralarında Lice- Genç karayolunda meydana geldi. Lice Tugay Komutanlığı'ndan sabah erkenden yol güvenliğini sağlamak üzere bölgeye hareket eden bir tank ile zırhlı personel taşıyıcı, Lice'ye 10 kilometre uzaklıktaki Abalı Köyü yakınlarında teröristlerin mayınlı saldırısıyla karşılaştı.

Önden giden tank geçtikten sonra arkadan gelen zırhlı personel taşıyıcı geçerken teröristler önceden yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı. Çok güçlü patlayıcının infilakıyla zırhlı personel taşıyıcıda bulunan 2 uzman çavuş ile 7 asker şehit düştü.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Diyarbakır Lice'deki mayınlı saldırıda şehit olan 9 askerin kimlikleri ve memleketleri şöyle:

Uzman çavuşlar Salih Akyürek (Yozgat), İlhami Hardal (Kilis). Erler: Murat Çavdar (Trabzon- Maçka), Onur Gömze (Aydın- Karpuzlu), Emrah Polat (Aydın- Nazilli), Erdal Oral (Kars- Kağızman), Zeynel Direkçi (Gaziantep), Mehmet Almi Karaduman (Manisa- Kula), Miktat Beder (Trabzon- Arsin).

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Koçyiğit Köyü yakınlarındaki çatışmada şehit olan askerin ise Karslı piyade çavuş Olcay Koçak olduğu açıklandı.

ŞEHİTLER İÇİN YARIN TÖREN DÜZENLENECEK

Şehit askerler Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne getirilerek burada otopsileri gerçekleştirildi. 9 şehit için yarın sabah Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlenecek. Törenin ardından şehitler toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. (Kaynak: Milliyet)

Bunu yapanlar insan olamaz!

Nutuk atıp nefret sözcükleri yazmaktan nefret ettim artık… PKK terör örgütünün kökünü kazımak için uygulanan yöntemi yeniden gözden geçirmenin zamanı geldi de geçiyor bile...

Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..