Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '10

 
Kategori
TV Programları
 

Diziler, insanları çok geriyor

Diziler, insanları çok geriyor
 

Diziler insanları nasıl etkiliyor?

/Herkesin izlediği diziler vardır. Bu da çok normaldir. Dizileri genelde bayanlar izler ama erkekler daha çok eğlenceli dizileri tercih eder.

/Düşünsenize bir aile düşünün. Çocukları okula gidiyor. Anne ve baba sabahın 7’snden akşamın 6’sına kadar çalışıyor. Baba eve gelirken trafikle boğuşuyor. Yeri geldiğinde trafikte tartışıyor bu yorgunluğun üstüne.

/Öyle veya böyle eve geliyor. Anneye bakalım.O da sabahtan akşama kadar patronuyla uğraşıyor. İşler yoğun oluyor. İşler o kadar yoğun oluyorki öğlen yemeğe bile vakit zor kalıyordur. Bayan olmanın zorluğu da var. Herkesin gözü sizin üstünüzde . Bir de işe yeni başlamışsanız her yaptığı hareket dikkat çekiyor. Sağa sola bakarak herkesin gözü üstünde olması nedeniyle stresli bir gün bitiyor. Oh!! be diyor.

/Anne de eve geliyor. Görevleri iş yerinde kalmıyor. Evde yemek pişirecek, sofrayı toplayacak. Bulaşık yıkayacak. Sonra dinlenmek için televizyonun başına geçecek. /

Örneğin : yaprak dökümü dizisini izleyecek. Şimdiiii...Evin babası ‘nın kızları , bir kızın adı neclaydı. Onun sorunları var. Kardeşine kazık atıyor. Kardeşinin sevdiği adamla birlikte oluyor. Mağdur olan kardeş te bu olayı duyuyor ve psikolojik sorunları oluyor. Psikolojk tedavi görüyor. Evin ailesi de Neclaya tavır alıp, konuşmuyor. Mağdur olan kıza ilgi gösteriyor. Evin babası kalp krizi geçiriyor. Evin annesi de fenalışıyor.

/Biz de geçelim bu diziyi seyreden anne ve babaya. O işten gelen anne ve baba yorgunluğun üstüne bu diziyi seyrediyor. Kardeşlerin sorunlarını, anne ve babasının hallerine, sağlık sorunlarına. Bunun bir de komşusu var. Komşular da duyuyor rezaleti. Aile de de anne baba bu dizideki olaylar yüzünden geriliyor ve daha çok sinirleniyor. Düşünsenize zaten iş yerinde gerginsin eve geliyorsun başka insanların da derdi başlıyor.

/Diziler, insanları çok kötü etkiliyor. Biraz sakin diziler seçmeli. Eskiden sakin dizler vardı. Pazar günleri bizimkiler dizisi vardı. Süper Baba genelde seyredebilecek diziydi. 7 numara vardı aile dizisi.

/Vardır daha sakin diziler. Benim zamanında bu diziler vardı. Bu kısır döngü değil aslında. Benim bu kadar dizi kalmış aklıma. Belki hatırlamadığım diziler vardır ama şimdi aklıma gelmiyor.

Her şey insanlarda başlıyor ve bitiyor aslında. İnsanlar iyi düşünmeli dizi konusunda. Ya da gergin diziler kaldırılmalı. Tabi bu iş bize düşmüyor.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..