Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Diziler şehitleri bile unuttturdu!

Diziler şehitleri bile unuttturdu!
 

Aklım almıyor, düşündükçe sinirlerim bozuluyor. Nasıl bir toplum haline geldik biz? Her gün 3-5 şehit cenazesi kalkıyor. Bombalar patlıyor, insanlarımız can veriyor. Şehitlerimizin, can veren insanlarımızın yakınları harap oluyor. Ama ateş sadece düştüğü yeri yakıyor.

Tüm bunlar olurken toplumumuz ne yapıyor? Kusura bakmayın ama uyuyor, daha doğrusu uyutuluyor. TV'de yayınlanan dizilere müptala olmuş durumdayız. İnsanların TV başında geçirdiği saatlerde, her kanalda değişik bir dizi yayında. İnsanlarımız uyuşturucu gibi bağlandıkları dizilerden kopamıyor. Bu dizilerden yarım saat önce haberlerde ekrana gelen şehit görüntüleri, artık alışılageldik bir olay haline gelmiş. "Vah vah yazık olmuş" demekle yetiniyoruz. Ya o tabutta yatan sizin oğlunuz, kardeşiniz veya bir yakınınız olsaydı, aynı tepkiyi mi verecektiniz. Bana değmeyen yılan bin yaşasın zihniyetiyle yaşamak, yılanı sizden uzak tutmaz. Toplumun artık bir takım tepkileri gösterme zamanı gelmemiş midir?
Medya ve yayın kuruluşlarımıza bu konuda büyük görevler düşüyor. TV yöneticileri, reyting uğruna prime time'da yaptıkları dizi yağmurunu biraz azaltmalıdır. Örneğin henüz dün akşam, 32. Gün Programı terör ve Kuzey Irak konusunu işliyordu. Saat 24.45'e kadar beklememe karşın hala program başlamamıştı. Sonuçta çalışan bir insan olduğum için daha fazla bekleyemedim. Bunun gibi Objektif, Arena, Haber Özel vb. programlar, hem hafta içi hem de çok geç saatlerde yayına girdiklerinden, şahsen ben çok istememe karşın izleyemiyorum. Benim gibi bir çok insanın da aynı durumda olduğundan eminim. Ama merak ettiğim, bu programları izlenmesin diye mi bu saatlerde yayınlıyorlar? Program yapımcıları, M.Ali Birand, Uğur Dündar vb. bu durumdan rahatsız değiller mi? Neden tepki göstermiyorlar? Bu yapımcılar programlarının izlenmesini istemezler mi?

TV yöneticilerinin bahanesi hazır. "Ne yapalım bu diziler daha fazla reyting alıyor, o yüzden prime time'da yayınlıyoruz. Halk bunu istiyor". Şu an için doğru bir sav. Ama halkı bu duruma kim getirdi? Kusura bakmayın ama sizler getirdiniz. Halkı dizi tutkunu haline soktunuz. Bir adamı uyuşturucuya alıştırıp, ne yapalım istiyor, alışmasaydı demeye benzer bu.

Lütfen bu dizilere bir ara verip, halkımızı rehavetten kurtaralım. Toplum nasıl bir durumda olduğunu görsün. Bana göre ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en kritik ve tehdit altında bulunduğu bir dönemdedir. Bu dönemde toplumu bilinçlendirmek ve doğru yönlendirmek görevinin büyük kısmı medyanındır.

Bilinçli toplumun görevi ise, kasıtlı veya kasıtsız yürütülen bu politakalara karşı durmaktır. Çevresine bakmak, toplum bilinci ile vatanına sahip çıkmaktır. Bugün sönen ocak bir başkasının olabilir. Ama unutmayalım ki yarın bu sizin de olabilir!

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..