Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Doğal görünümlü saç ekimi

Doğal görünümlü saç ekimi
 

Her saç ekimi isteyen hasta aslında aynı şeyi ister. Saçlarının doğal ve ekim yapılmamış gibi görünmesini. Bu bizce imkansız bir istek değil. 

Saç ekimi için doğal görünümlü bir saç ekimi yapmanın temel 2 done si vardır. Saç ekimi yaparken birincisi saç ekim sıklığı 2. ise, saç ekiminin yönüdür. Saç ekerken var olan saçların yoğunluğuna göre hareket edilmesi gerekir. Ayrıca her bölge için yoğunluk aynı seviyede olmalı ki, saç ekimi sıklığı eşit ve karşıdan bakıldığında çukurluk gibi bir nokta az bir nokta daha sık olmasın. Saçlar aynı ayarda ekilmesi çok büyük önem arz eder.

2. olarak saç ekiminin yönüdür ki, bu da saçların çıkarken aynı yönde çıkmasını sağlayarak ahenk oluşturmaktır. Saçların bölgede ki yönü neyde ona uygun saç kökleri ayrıştırılıp ona göre ekim yapılması da doğallığı etkileyen nedenlerden biridir. 

Saç ekiminde bir diğer önemli noktada saç köklerini hassas olan bölgelere tekli arkaya doğru gidildikçe saç kök sayılarını arttırarak ekim yapılmasıdır. Ön kısma tekli greft ler ekilir ki, nazik görünüm elde edelim. Kafa arkasına doğru 2 li 3 lü hatta 4 greft lar kullanılarak saç ekimi yapılması da estetik açıdan karşıdan bakıldığında doğal bir görünüm almamıza neden olacaktır.

Saç ekiminde birde doktor faktörü vardır. Saç ekimi yapacak olan doktorun da tecrübesi ve bilgi doğal sonuç almada büyük önem taşır. Ayrıca fue yönteminin de kullanılşması şarttır. Yoksa izsiz ve doğal bir görünüm elde edemeyiz. Bu yüzden fue yöntemini kullanan ve hatta bu yöntemi geliştiren estetik cerrahlar tercih nedeni olmalıdır. 

Saç ekiminde doktorun bu işi yapma sıklığı aynı şekilde ekipte de olması lazım. Aynı tecrübe onlarda da olmalı ki doktorun işi tamamlansın ve doğal sonuç almada artık standart kaliteye ulaşmış olsunlar. Bu şekilde bir plan yaparak saç ekimi yaptırırsanız saç ekimi sonrasında mutsuz olan kişilerden olmayacağınız düşünüyorum. 

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.sacekimmerkezi.com

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..