Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Doğanın bir başka harikası; kivi

Doğanın bir başka harikası; kivi
 

Kadınlarda göğüs kanserini önler


Anayurdu Çin olan kivinin bir tanesinin sahip olduğu C vitamini, bir insanın alması gereken günlük C vitamini ihtiyacından bile fazladır.

Amerika'da yapılan araştırmalar, kivinin birçok derdin devası olduğunu ortaya çıkardı.

Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir. Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur. Kan basıncını dengeler. Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür. Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler. Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.

Bitkisel besin araştırma dünyasında, kivi meyvesi insan hücrelerinin çekirdeğindeki DNA;yı zarardan koruma yeteneğinden dolayı araştırmacıları büyülemiştir.


Aspirine kan inceltici bir alternatif Kivi aspirinin kardiyovasküler sağlık korumasında leziz bir kan inceltici alternatifi yaparak kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır.


Kadınlarda göğüs kanserini önler,

Grip ve soğuk algınlığının çabuk atlatılmasını sağlar,

Kan basıncını ayarlar, tansiyonu düşürür,

Vücudun direncini artırır,

Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler,

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

100 gr. taze kivi meyvesinin besin değerleri şöyle sıralanabilir: 66 kalori; 17.5 gr. karbonhidrat; 0, 79 gr. protein; 0, 07 gr. yağ; 0 kolesterol; 0, 45 gr. lif; 64 mgr. fosfor; 0, 51 mgr. demir; 16 mgr. kalsiyum; 226 mgr. potasyum: 30 mgr. magnezyum: 175 IU A vitamini: 100-400 mgr. C vitamini: 0, 02 mgr. B1 vitamini; 0, 05 mgr. B2 vitamini; 0, 50 mgr. B3 vitamini

 
Toplam blog
: 103
: 459
Kayıt tarihi
: 11.07.07
 
 

Hayatta bir kez gittiğinde asla geri dönmeyecek üç şey zaman, sözcükler ve fırsat hayatta hiçbirzama..