Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Doğum Günü

Doğum Günü
 

83. DOĞUM GÜNÜ


“Susunuz! Susunuz ve etrafınızı dinleyiniz! Çağları, gelişmeleri ve uygarlığı, ülkelerin ve teknolojinin kaderini, çağdaşlaşma çizgisinin yönünü ve hedefini en az 83 yıl önce gören, açıklayan; ulusunu bu büyük yarışa hazırlayan ölümsüz liderin kurduğu Türk Hava Kurumu 83. yaşını kutlamanın onuru içindedir.

Bir sivil hava ordusu, bir sivil havacılık aşkı ile dervişler gibi yanan koskoca bir Türk Hava Kurumu Örgütü; O’nun ilkelerinden, O’nun inancından, O’nun komutundan hiç ama hiç ayrılmadan ebedi bir güneş gibi parlayarak; Her gün daha ileriye, her gün daha çağdaşlaşmaya ayak uydurarak tüm engelleri aşıp yürüyor, yürüyor…

Susunuz! Susunuz ve etrafınızı dinleyiniz! Her an yanıbaşıızda nefes alan O’dur. Sol göğüs boşluğunuzda imanla, inançla çarpan kalbiniz O… O’dur gözbebeğiniz; Sevgiyle donanmış düşünceleriniz; Vatan için, bayrak için, ulus için düşünen kafanız O…

Susunuz! Susunuz ve saygı kelimesinin aciz kaldığı minnetle O’nun manevi huzurunda eğiliniz ve değiniz ki; İSTİKBAL GÖKLERDEDİR… GÖKLER BİZİMDİR..” *

Tam bir yıl önceki yazıma da aynı sözlerle başlamıştım. Sayın Oktay Verel’in "İstikbal Göklerdedir. Gökler Bizimdir.” Kitabından yaptığım alıntı ile..

Yarın 16 Şubat 2008, Türk Hava Kurumu’nun 83. Kuruluş Yıl Dönümü. Yarın Türk Hava Kurumu 83 yaşında oluyor. Onurla geçmiş bir 83 yıl. Tüm saldırılara, karalamalara, çamur atmalara karşın ilk kuruluş günündeki heyecanından, inancından hiçbir şey kaybetmeden, Kurucusu Ulu Önder Atatürk olması onurunu yaşayarak ve O’nun ulu buyruğu ile çizilmiş hedeflerine adım adım yaklaşarak..

Yarın yaşadığını yerleşim merkezindeki Türk Hava Kurumu Şubemize bir uğrayın. Paylaşın sevincimizi, coşkumuzu. Size de bu yakışır; Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler..


* İstikbal Göklerdedir Gökler Bizimdir, Oktay Verel, THK Yayınları 4, s.9




Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..