Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

Dokunaklı mezarlar

Dokunaklı mezarlar
 

11 Mart tarihli Milliyet gazetesinde çok ilginç ve etkileyici bir haber vardı. Bu haber beni epey düşündürttü. Ayrıca haberler işte böyle olmalı, insanları biraz düşündürtmeli.

 
İstanbul Pendik'te bulunan 8 bin 500 yıllık Neolitik Dönem'e ait insan kalıntılarının benzerine Yeniköy'deki kazılarda ulaşılmış. Arkeolog Zeynep Kızıltan "Yenikapılı ile Pendiklilerin aynı kabileden" olduğunu açıklamış.
 
Son yıllarda inşaat kazılarında sıkça böyle insan mezarlarına ulaşılıyor. Bu insanlar da bir gün yaşıyorlardı. Bu insanların da bir gelecek umutları vardı. Bu insanlar da zamanında kendi yöresinde belirli bir değerleri vardı ama zamanla mezarları toprak altında kaldı. Kimbilir şehirlerde nice apartmanların, konutların altında nice böyle insan yatıyor ama haberimiz yok.
 
Bu mezarlara da saygıyla yaklaşılmalı ve mezarlıklara bu insanlar  defnedilmelidir. Her insan saygıyı hak eder. Bir gün bizler de ölüp toprak altında kalabilir ve yine bugünkü gibi binlerce yıl sonra birileri bizi hazin bir şekilde bulabilir. Biraz empati yapıp kendimizi de bu  insanların yerine koymalıyız.
 
Binlerce yıl sonra biri canlı, diğeri ölü iki insanın karşılaşması da  çok etkileyici bir durum gerçekten.
Ya da şöyle de düşünmek lazım, un-ufak olmadan toprak altında da rahat yüzü yok.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..