Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Dolarını bozdur kampanyası bizi kurtarmaz ama milli bir duruş olarak anlamlı buluyorum

Dolarını bozdur kampanyası bizi kurtarmaz ama milli bir duruş olarak anlamlı buluyorum
 

Emperyalizmin Türkiye üzerindeki amaçlarını gerçekleştirmek için küresel güçlerin sermayesini kullanarak ambargolarla ülkemizi teslim almaya çalıştığı görülüyor.
 
Daha önceki bir yazımda emperyalizmin Irak, Suriye, Afganistan gibi Türkiye’yi de teslim almak istediğini; ancak bunu savaşarak yapamayacağını anladığı için başka yollar deneyeceğini yazdım.
 
Dış yıpratmalar da bir yere kadar, asıl darbeyi ekonomiyle vuracaklar. O yazılarımı okuyanlar u dönüşü yaptığımı söyleyecekler.
 
Yazdıklarımın arkasındayım, ülkemizi yıkmaya çalıştığı iddia edilen dış mihraklar konusu masal. Ancak o zaman da söylediğim gibi ABD ve ABD güdümlü Avrupa Türkiye’yi sözde Irak, Suriye, Afganistan gibi dönüştürmeye çalışıyor. Bizi yıkmaya çalışan ülke yok, bu var.
 
AKP iktidarı yanlış ekonomi politikaları bir yana özellikle “dış mihraklar” paranoyasıyla ülkeyi bu hale getirdi. Ama şimdi aynı gemideyiz, bu işin sağı solu yok.
 
“Türkiye’yi yıkmaya çalışan ülkeler” yerine “Irak, Suriye, Afganistan değiliz, biz kendimiz özgürleşiriz” denilecekti ve bu anlamda karşı çıkılacaktı.
 
Konu tersine döndü, tek tek ülkeleri suçladı ve karşısına aldı. Rest çektiği ülkeler dünya ekonomisine yön veren ülkelerdi. Fatura pahalı oldu, daha da pahalı olabilir, zira Türkiye’nin en büyük ihracatı 12 AB ülkesine.
 
Yanlış tepki gösterildi ama gösterildi. Biz Türkiye’yiz Irak gibi “Buyurun ülkemizi işgal edin” diyemezdik. Bu anlamda sergilenen duyarlılık anlamlı geliyor bana. Ha bununla bir şey elde edilir mi? Sanmıyorum!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..