Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Domates soslu patlıcan kızartması

Domates soslu patlıcan kızartması
 

Minik küpler halinde doğranıp, kızartılan patlıcanların üzerine domates sosu koyduğunuz zaman lezzetine doyum olmaz hele domates sosunun içine 4-5 diş sarımsak atarsanız daha da lezzetli olur ve yediğiniz kızartmayı hafifletir, tansiyonunuzu yükseltmez.

Patlıcanları kızartırken derin bir teflon tencere kullanırsanız patlıcanlar daha çabuk kızaracaktır ve etrafa yağ sıçramasını önlemiş olursunuz.

Domates soslu patlıcan kızartmasının tadını alanlar bu lezzetten kolay kolay vazgeçemiyorlar, denemenizi öneririm.

Malzemeler:

4 adet patlıcan

4-5 diş sarımsak, tuz

1 su bardağı domates sosu eğer domates sosu yoksa 2 adet büyük domatesi rendeleyin

Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanlar yıkandıktan sonra alacalı soyulur ve minik küpler halinde doğranır. Büyük bir leğenin içine 1 çorba kaşığı tuz ve toz şeker konulur ki patlıcanların siyah suyu çıksın ve rengi kararmasın. Patlıcanlar 20-30 dakika bekletilir ve çıkan siyah suyu süzülerek tekrar yıkanır.

Yıkanıp, suyu süzülen patlıcanlar tenceredeki kızgın yağa atılır ve bir kevgirle alt üst edilir. Ara sıra kevgirle karıştırılarak kızartılan patlıcanlara tuz serpilir ve havlu kağıt serilmiş bir kaba alınır. Yağı emilmiş patlıcanlar borcam bir kaba alındıktan sonra üzerine kaynatılmış domates sosu dökülür.

Şayet domates sosunuz yoksa 2 adet büyük boy domatesi rendeleyin ve içine 4-5 diş sarımsak rendeleyerek az su ve yağla iyice pişirin. Rengi koyulaşması için 1 tatlı kaşığı salça koyabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..