Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Dostluk kaybetti!

Dostluk kaybetti!
 

Lugano, Umit Karan


Galatasaray yonetiminin Fenerbahce macindan once iki yonetimi bir yemekte bir araya getirme cabalari sonucsuz kaldi. Fenerbahce yonetimi derbiden once ortami yumusatabilecek bu adimi geri cevirmekte yanlis yapti. Galatasaray Fenerbahce maci cok sinirli ve tansyonu yuksek bir ortamda oynandi. Tabii ki bazi futbolcularin macin bu hale gelmesinde buyuk katkisi oldugunu soyleyebiliriz. Acaba hakemin one cikmadigi bir derbi macini ne zaman izleyebilecegiz? Ben yakin zamanda izleyebilecegimizi zannetmiyorum.

Galatasaray macin ozellikle ilk yarisinda Fenerbahce'ye karsi daha ustun bir oyun sergiledi. Ozellikle Baris, Ayhan ve Sabri'nin ilk yari boyunca kesintisiz yaptiklari presin bu duruma buyuk katkisi oldu. Fenerbahce 30. dakikaya kadar kendi yari alanindan cikmakta zorlandi. Ilk yari boyunca konusulan en onemli konu ise Selcuk'un durumuydu ve ona verilen yanlis sari kartti. Ayni zamanda bu yarida Sabri'ye itirazlarindan dolayi ve Semih'e Emre Asik'a yaptigi mudaheleden dolayi gosterilmesi gereken sari kartlar es gecildi. Bazi kisilerin Sabri atilmaliydi yorumlarina kesinlikle katilmiyorum. Sabri cok abartarak itiraz ediyor dogru ama ben daha kufur ettigine tanik olmadim. Agzini okudugunuzda surekli kufur edildigi anlasilan Emre Belozoglu bu macta atilmasi gereken ilk oyuncuydu ama hakem orali bile olmadi. Emre Sabri'ye gereksiz yere mac boyunca cikis yapti, bunun neticesinde Sabri'de Emre'nin hakaretlerine dayanamadigi icin bogazina sarildi. Sabri benim babamin oglu degil, ben onun avukati da degilim, hatta Sabri'nin kisiligini sevmem ama televizyondan gordugumuz kadariyla Emre en az Sabri kadar sucluydu. Tansyonun yavas yavas gerilmesinde ilk yarida yanlis verilen ve verilmeyen kartlar rol oynadi diyebiliriz.

Ikinci yarida Fenerbahce oyunu biraz daha dengeledi ama iki tane yan top disinda Galatasaray kalesinde tehlike yaratmakta zorlandi. Galatasaray ise 60. dakikadan sonra pili bitiyor diyenleri hayal kirikligina ugratmadi. Bu yarida yine biraz daha atak taraf olan takim olarak gozuksede Fenerbahce kalesine gitmekte zorlandi diyebiliriz. Derbinin cok kalitesiz oynanmasinda yildiz futbolcularin parlayamayasinin katkisi buyuktu. Lincoln Galatasaray adina kurtarici olarak girdigi macta cok etkisiz kaldi. Messi gibi dunya yildizi bile Barselona'da bazen yedek kalmayi umursamazken, bizim yildiz diye tabir ettigimiz futbolcular sorun cikarmakta yarisiyor. Lincoln'un duzelmesini istiyorum ama boyle umursamaz tavirlar icinde olan bir futbolcunun duzelmesi cok zor. Umarim beni yaniltir.

Mac icinde yasanan gerilimler, macin sonunda olusan kaos ortaminin hazirlayicisi oldu. Lugano futbol sahasini ringe cevirdi. Once Emre Asik'a arkadan kafa atti, sonrada boynundan tutup yere savurdu.

Lugano, Ali Kiran Bas Kesen mi?

Hakem son dakikada olan bu kaos ortamini hic iyi suzemedi. Arda, Lugano ve Semih'e gosterilen kirmizi kartlar ne kadar hakliysa, Emre Asik'a gosterilen kirmizi kart bir o kadar haksizdi. Emre hem dayak yedi hem oyundan atildi. Fenerbahce'li bazi oyuncular mac sonunda objektif yaklasmak yerine sadece Ali Sami Yen'de kufur ediliyor gibi laflar kullanmayi tercih ettiler. Galatasaray'li futbolcularin bu soylenenlere sert tepkileri gecikmedi. Sonucta dostluk kaybetti.

Galatasaray ve Fenerbahce sampiyonluk yarisindan iyice uzaklasti. Bunda kulup yonetmesini bilmeyen yoneticilerin parmagi oldugu bir gercek. Galatasaray ve Fenerbahce buyuk bir aksilik olmadigi surece yuksek ihtimalle seneye Uefa Kupasinda rol alacaklar.


 
Toplam blog
: 5
: 720
Kayıt tarihi
: 10.03.09
 
 

Merhaba ben Cihan Erbey. Amerika' nın Minnesota eyaletinde turizm ve otelcilik üzerine üniversite eğ..