Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '14

 
Kategori
Dostluk
 

Dostluk

Sevgi, arkadaşlık, ve dostluk. Anlam, olarak, aynı gibi, görünsede, tamamen ayrı anlamlar, taşıyan, üç ayrı kelime aslında. Bu üç, kelimenin, üçü de, hayatınızda yer alıyorsa , kendinizi, çok şanslı sayabilirsiniz. Günümüz , gerçeğinde, bunlardan birini bulanda, şanslı sayılıyor artık.  Bir düşünün, siz hangi bölümündesiniz, bu gerçeğin.
 
Hepimizin, etrafında, gününü  paylaştığı ,bir çok, arkadaşı vardır. İş arkadaşları aktivite, arkadaşları. Bu böyle sıralanır gider. Arkadaşlık, çok sorumluluk,istemez. Günü paylaşırsınız, ortamı paylaşırsınız, olmadı saatleri paylaşırsınız. Saygı çerçevesindeki arkadaşlıklar , uzun ömürlüde, olur ayrıca. Fakat ,sadece  bu kadarla kalır. Eğer , bunu dostluğa dönüştürecek olursak,  arkadaşlık,  bir anlam kazanır.  Dostumuzun, sorumluluğuyla birlikte, sorumluluklarımız artar, hayata daha güvenilir, daha olumlu bakarız. Biliriz ki ağlayacak bir omuz, dayanacak bir gücümüz var.  Bu kadar, güzel anlamlar taşıyan dostluklar adına gelin birlikte bir sorgulayalım kendimizi.
 
Her  aradığınızda, hiç bıkmadan sizi dinleyen biri varmı hayatınızda? Gece yarısı çalan, telefona, hiç sinirlenmeden bakan, gecenin bir yarısı, söze “hayırdır la başlayan biri varmı hayatınızda?  Onun , çok konuştuğunu, düşünüp fakat sizin için, hiç olumsuz konuşmayacağından emin olduğunuz biri varmı? Hiç eleştirmeden dinleyen, siz ne yaparsanız yapın ,yanlış yapmayacağınızı,  bilen inanan, yanlışlarınız, olsa da onları görmezden gelen biri varmı hayatınızda. Aramadığınızda, sormadığınızda, hastamısın diye arayan, olmadığınızı anladığında hiç sorgulamadan, sessiz kalan biri var mı hayatınızda?
 
Gülen yüzünüzün, arkasında, ağlayan yüreğinizi görebilen, sesinizdeki titreşimden,ruh halini fark edebilen, biri varmı hayatınızda. Bütün bu anlatımların, kısa özeti sizi olduğunuz gibi kabul eden, değiştirmeye uğraşmadan, sizi siz, olduğunuz için ,seven biri varsa, sizin, bir dostunuz var demektir.
 
Hayata, anlam katan, dostluklar,  öyle kolay bulunmaz. Eğer bulduğunuza inanıyorsanız, sakın arkasından ,koşmaktan yorulmayın. Dost demek can demek, iki bedende atan ,tek yürek demektir. Sözün bittiği , son noktadır dostluk. Hiçbir, açıklama, hiç bir mazeret gerektirmez. Hiç, konuşmadan oturabilirsin dostunla. Sessizlik bile, senin hakkında ona çok şey anlatır. Sınırın, sonsuzluğudur dostluk. Yüreğinin sesi, sessiz çığlıkların sesidir dostluk. Hayata, anlam katan, bu anlamda büyüyüp, tüm bedenini saran, sevgidir dostluk. Can canın, dostu olur. Hayatınız, dostlarınızla sonsuz, sonsuz, sevgilerle sınırsız olsun.
 
SEVGİYLE KALIN.
 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..