Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '15

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Dövizin kuyusu Bartın'da, ama, kuyuyu yeni keşfettik. Bartın, Türkiye'yi, dövize boğacak.

Dövizin kuyusu Bartın'da, ama, kuyuyu yeni keşfettik. Bartın, Türkiye'yi, dövize boğacak.
 

 

 

 

BU BİR REKORDUR. YAZIYI YAZDIK. 2 SAAT İÇİNDE, AŞAĞIDAKİ HABERİ ALDIK BARTIN VALİLİĞİNDEN. BÜROKRASİDEN GÖRÜLMEYEN BİR HIZLILIK REKORUNU BÖYLECE, BARTIN GÜZELCEHİSARDA İŞLERİN YOLUNDA GİDECEĞİNE DAİR İNANCIMIZIN ARTTIĞINI VE BUNDAN SEVİNÇ DUYDUĞUMUZU VE BARTININ RESMEN FAHRİ HEMŞERİSİ OLARAK GÖREVİMİZİ KIVANÇLA YAPTIĞIMIZI  BELİRTMEK İSTERİZ. VALİLİĞE DE TEŞEKKÜRLERİMİZLE TABİ.

 

                                                       BARTIN  VALİLİĞİ ÖZEL KALEM ÇIKIŞLI YAZI AŞAĞIDA:

 

Sayın Muzaffer CELLEK,

Bartın ilimize göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı size teşekkürlerimi sunarım. Bahsetmiş olduğunuz turizmin geliştirilmesi ile ilgili  konularla alakalı İl Kültür ve Turizm Müdürü’ne gerekli talimatlar verilmiş ve konuyla ilgili çalışmalara başlanmıştır. Yapılan çalışmalardan tarafınıza bilgi verilecektir.

Sağlıklar dilerim.

                    Bartın Valisi

               Seyfettin AZİZOĞLU

 

                                                          GÜZELCEHİSARDA GÜNEŞ, BİR BAŞKA BATAR

 

          Bu sütunlarda, aksettirmiştik “Kaliforniya’daki  80 milyon yılık lav kayalıklarının bir benzeri Bartın Güzelcehisar’da var. Niçin tanıtılmıyor? Kaliforniya kadar olamadık mı? Bizim başımız kel mi?” demiştik.

BARTIN MİLLETVEKİLİ RIZA YALÇINKAYANIN, LAV KAYALIKLARINI MECLİSE TAŞIMASI BEKLENİYOR.

         “Onlar, 80 milyon yıl öncesinin lav kayalıklarına el dokundurdular. Bizse, Güzelcehisar’dakinin yanına bile varamıyoruz daha.” Diye de eklemiştik.

AYNI ŞEKİLDE BARTIN MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ'UN DA BU MESELEYE EL ATARAK, GÜZELCEHİSAR LAV KAYALIKLARI KONUSUNDA BAKANLIĞI HAREKETE GEÇİRMESİ BEKLENİYOR. .

        

        İl Müdürü der ki: “Lav kayalıkları hakkında Milliyet Blog’a yazdığınız yazı ile ilgili bilgi vermek üzere Sayın Valimiz tarafından görevlendirildim.”

        GAYRETLİ BİR MÜDÜR:İl Turizm Müdürü Fuat Dursun da bana yazmış: “Üzerinde durduğunuz İlimizin turizmi ile ilgili faaliyetlerini kısaca sunmak isterim” diyor.

         Ha, bu arada müdür beyimiz, Bartın’a ait CD’ler yollamış. Hiçbir Bartınlı’nın görmediği Bartın resimleri hem. Müdürlüğün arşivinden derlenmiş. Yağ var, un var, ateş var ama, ortada yine helva yok. Etüt safhaları, Planlamaları derken, dizaynda, havada, tavada, karada, vesaire vesaire. Bekleyeciz, göreciz.

        YILMAZ TUNÇ’UN FENDİ: Bağrımızdan çıkardığımız vekillerimize koşmak adettir. Ama biz durumdan  vaziyet çıkararak bu lav işinde, Yalçınkaya’nın, Yılmaz Tunç’un Bartın’a, her zamanki gibi ışık olmasını ve yol göstermelerini beklemekteyiz: “Şu lav işine bir el atıverin!”diyerekten.

BARTIN VALİSİ DE KOLLARI  NİHAYET SIVADI, TOP ONDA

         Konunun Meclise taşınması gerek. Bartın hepimizin. Bartın Türkiye’nin. Türkiye demek, bizler demek. Çoluk çocuklarına ebedi bir  onur belgesi kalsın. Nesilden nesile anılsınlar. Hizmetlerin en ulvisi olsun. Türkiye dövize doysun.Yılmaz Tunç’un fendi her şeyin üstesinden gelir fikri, biliniyor zaten

         Hele o Sayın Tunç’un, Bartın ve çevresinde, ayağının basmadığı yer kalmadı vallühülazim. Kendisinden çok şey bekliyoruz. Gitsin Güzelcehisara, oranın bir avuç esnafını dinlesin bir de.

VALİLİĞİN BİZE YOLLADIĞI TURİZM DÖKÜMANLARI

        Bartınlı’lar şanslı olmalı. Başları üzerinde Demoklesin Kılıcı gibi sallanan LAV  Kayalarından haberi var mı? İşte bunu, o kentin valisi ortaya çıkarıp, dünyaya yayacak. Buraları turistlerle kaynayacak ve heykeli de dikilen tek vali olacak. Bu onura tek aday, şimdilik şimdiki valimiz  Ve Bartın, bu heykelin sahibini ilelebet alnında şerefle taşıyacaktır.

  RESİMDE  METİN YÜCEL GÖRÜLÜYOR. FATMA HANIM KONAĞI  - BUTİK OTEL- OLARAK BARTININ ÖRNEK  OTELLERİNDEN BİRİSİ HALİNE GETİRMEK İÇİN, BURADA ÇOK TER DÖKTÜ..

 

     ORADAKİ OTELLERDE YER YOK:Şu an Kaliforniya’daki doğal anıt Dewil’s Postpile’deki 80

milyonluk lav kayalıklarını görmek için, orada otel arayan 1017 kişi şu an mevcut. Bunu nerden biliyoruz? Telefon edip de öğrendik. Ki oralarda bayram yok, seyran yok. E, o zaman enişteni de öpen biri çıkar elbet. Telefonda az daha diyecektim yetkiliye, “ O turistleri Bartın’daki Lav  Kayalıklarına yönlendirelim” diye.  İyi de, turistler gelmesine gelsin. Otel de buluruz onlara. Grand Astra’lar, Fatma Hanım Konağı, Varol Otellerimiz ne güne duruyor. Meseleyi  daldan eğme değil, kökten sürme turizmcimiz  Onur Aldatmaza havale ederiz.  Turist sormaz mı Lav kayalıklarına ulaşacak tesisleriniz bile yok derse ne diyeceğiz? “ Ne halt etmeğe çağırdınız bizleri buraya  diye.

         FİKİRLERİMİZ ŞÖYLE:Lav kayalıklarına öncelik verilsin, geceleri boğaz köprüsü gibi bir gerdanlık gibi ışıklandırılsın, çay ocağı ruhsatı ile, toz topraklarda sürünen çadır turizmi düzene sokulsun, Çadırlarda ağırlanan turistlere iyi konaklama imkanı tanınsın, 80 milyon yıllık lavların suya akseden gölgelerinde  Türk lokumu, Türk dansözü, kavrulmuş fıstıklı şerbeti ikram edilerek saltanat kayıklarında, ilahi müziklerle, kıyıdan kıyıdan.

        “LAV FESTİVALİ” ORAYI KURTARIR:Ege’de, mahsul para etsin diye festivaller adım başı yaygındır. Ege’de, bildiğimiz enginarın festivali yapılırsa, Başkan Cemal Akın “Kum  Zambağı Festivali” düzenlerse, Karadeniz’de neden bir “Güzelcehisar Lav Festivali” yapılmasın? Mini lav maketleri o gün halka sunulur. “Galla Bazarı” hariç, bütün turistik el emeği stantları Güzelcehisara dizili olurlar.

         EN SON DURUM ŞU:Bayramda Amasra’da yer kalmadığını öğrendik.Ya Bartın? Orası ne alemde? Yerlisi, yabancısı, bu bayramda yer bulabildi mi? Oltayı attık bekliyoruz. İstiyoruz ki, balık vursun.  Koklamıyorlar, oltanın mantarı kıpırdamıyor bile. Ama, o yer turistik ise, oltaya yem takmasanız  da olur.

          SON OLARAK:Anlaşılıyor ki, turizm, “Rutin”leşmiş bu ülkede. Bu yüzden de, yıllar yılı, Bartın’ın haritada yerini bilemeyenler var. Bartın’ı, Batman’la karıştıranlar var.

         İŞTE HASSASSİYET BU:Valilik, bize der ki: “İlimizin turizmine göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı size teşekkür eder, bundan sonra da yapacağımız turizmle ilgili çalışmalarda önerilerinizi ve görüşlerinizi bekler, yapıcı ve olumlu yorumlarınızdan dolay saygılarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.Bakaciz. Bekleyeceğiz. Göreceğiz.

         ŞİKAYETLER DAĞ GİBİ:Valilik, hassasiyet gösterdi. Tamam da, bize yapılan şikayetlere ne demeli? Şöyle ki: “Güzelcehisar’da şebeke suyu ve çöp sorunu var. Daha bitmedi. Patika yollar ihya edilmeli, Bartın’a işleyen servis düzenli olsun. Lağım denize akıtılmasın, kayık çekek yerleri için kuma serilen beton ve  çekek yerleri kaldırılsın.  

         TURİZM SAHİPSİZ Mİ?Güzelcehisar sahipsiz mi?  Kumsalı, kayaları nasıl betonlayabilirsin? Kime  danıştın? Kimden icazet aldın? Valiliğin, burada sorgulayacakları var.  Gidip görmesi lazım  Burada turizm, onun bunun eline nasıl bırakılır? Şikayetler var. Her önüne gelen çekek yeri yapar mı? Eski Vali, sık sık orada görünürdü.

 

         Bartın’ın resmi, ilk ve son “Fahri Hemşerisi” olarak, “BARTIN Gazetesi köşe yazarı olarak, MİLLİYET Internet Medyası mensubu, bir BARTIN YANGUNU olarak ve de  bir “vatandaş” olarak, taleplerimiz bundan ibarettir.

 

         Bartın’daki dövizin kuyusu, Türkiye’yi kurtarabilir. Yeter ki o kuyuya inilsin.

 

İŞTE O LAV KAYALIKLARI ( ÜST VE ALTTAKİ RESİMLER   (kaliforniya'dakiler)

 

 

 

AYNI LAV KAYALIKLARINDAN BİZDEKİ OLANLARDAN BİR KISMI DA, AŞAĞIDAKİ KARELERDE. YUKARIDAKİ RESİMLER, KALİFORNİYADANDI. BU İŞTE. kESME ŞEKER GİBİ KAYALIKLAR, AYNI ÖLÇÜDE KALDIRIM TAŞLARI GİBİ DİZİ DİZİ GÜZELCEHİSARIMIZDA

BARTININ MEŞHUR KÖPRÜLERİNDEN

BARTIN IRMAĞI, KARADENİZE KAVUŞTUĞU AN. BU RESİM, TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNÜN DOSYALARINDAN GÜN IŞIĞINA ÇIKABİLDİ. BARTINLILAR DAHİL,  PEK ÇOK KİMSE BU RESMİ, BİZİM GİBİ İLK DEFA GÖRÜYOR NE YAZIKKİ

BARTININ MEŞHUR TAŞ KÖPRÜLERİNDEN BİRİSİ. bAŞKAN aKIN'IN EMEĞİ VAR ÇEVRE DÜZENLEMESİNDE

BARTIN IRMAĞINDA  BOT SAFARİSİ

BARTININ İNKUMUNDAKİ AĞAÇLI KAYALIK. BURANIN SEMBOLÜ OLDU

BARTININ SAYFİYELİĞİ. "İNKUMU"

DEĞİŞİK BİR AMASRA

AMASRA'DA KIŞ

BİZDEKİ LAV KAYALIKLARINDAN  (GÜZELEHİSAR. şEHRE 17 KM)

GÜZELCEHİSARIN FAHRİ TURİZM ELÇİSİ MEHMET GÖLBUCAKLININ KÖŞKÜ, LAV KAYALIKLARINA BAKAR. GÖLBUCAKLI, BURALARIN TURİZME KAZANDIRILMASINI BEKLEYENLERDEN.

GÜZELCEHİSARDA KAYALIKLAR, PLAJIN BİTİMİNDEN SONRA BAŞLIYOR. KAYALIKLARI SİZ, SANDALLA KIYI KIYI GİDERSENİZ, ANCAK GÖREBİLECEKSİNİZ.

GÜZELCEHİSARIN GENEL GÖRÜNÜŞÜ

FAHRİ ELÇİNİN  PLAJLARA BAKAN BALKONUNDAKİ MANZARA..BU BALKON SIK SIK YAYINLARA ÇIKTIĞINA GÖRE, BURANIN SİMGESİ DURUMUNA GELDİ.

YÖRESİNİ BU KADAR SEVEN VE SAYAN VATANDAŞ AZ BULUNUR. GÖLBUCAKLILAR, KAYALIKLARI TEFTİŞ EDİYORLAR KIYI KIYI GİDEREKTEN.

AYNI MALİKANEDEN PLAJIN GENEL GÖRÜNÜMÜ

PLAJDAN GENEL MANZARA

GÜZELCEHİSARDAN: " GÜNEŞ BİR BAŞKA BATAR BU YÖREDE."

KÖŞKTEN, KARŞIKİ  LAV  SÜTUNLARI GÖRÜLÜYOR.

LAV KAYALIKLARININ BULUNDUĞU KOYUN GENEL GÖRÜNÜŞÜ

GÜZELCEHİSAR SAHİLİNDE BİR PANSİYON. GETİRİP DAYAMIŞLAR GENEL TUVALETI  PANSİYONUN KAPISINA. İZİN MİZİN ALINMADAN. SAHİPLERİ ŞİKAYETÇİ. SESİMİZİ DUYAN OLMADI DİYORLAR.

GÜZELCEHİSARIN LAV KAYALIKLARINA ULAŞAN PLAJI. HERKES KAFASINA GÖRE YERE BETON DÖKÜP,  KENDİSİNE, VE DE KAFASINA UYGUN OLARAK PLATFORM YAPMIŞ.   KUMA BETON ATILMIŞ. KUM GİTMİŞ ELDEN.

AYNI  ŞEKİLDE KAYIKLAR YÜZSÜN DİYE SAHİLE GECEKONDU YAPILIP,  KUMSAL VE KAYALIKLARA BETON ATILMIŞ. BUNLARA YOL GÖSTEREN MAKAM YOK MUYDU O ZAMAN?

BUNDAN ÖNCEKİ VALİ, BİR ŞEYLER YAPABİLİR MİYİM DİYE BU SAHİLLERDE DOLAŞTI AMA, DOLAŞTIĞI İLE KALDI. kISA ZAMANDA TAYİN OLDU. ŞİMDİ YENİ,SİNE DE AYNI GÖZLE BAKILIYOR. ONUN İÇİN DE İŞLER YÜRÜMÜYOR. İPLERE UN SERİLİYOR. DAĞLAR KADAR ŞİKAYETLER, GÜME GİDİYOR.

BU HATUN, GÜZELCEHİSARDAKİ  İŞLETMECİLERDEN BİRİ. BEZMİŞ DURUMDAN. GELSELER DE BİR PATLAYIVERSEM DİYOR.  SORUVERSELER DE HATIRIMI, BİR SÖYLEYİVERSEM DİYE YAKINIYOR.

DJAVÜ' PANSİYON SAHİPLERİ GÜLŞAH TANER BAYTEKİN ÇİFTİ., KAPISININ ÖNÜNE, İZİN ALINMADAN KONAN TUVALETTEN KOKUDAN ŞİKAYETÇİ. ZATEN  BURADA KİME DOKUNSANIZ ŞİKAYETÇİ.

İŞTE. TÜRK TURİZMİNİ KURTARACAK NESNE. "LAV KAYALIKLARI" GÜZELCEHİSAR İÇİN BİR NİMET. BARTIN İÇİN DE VE TÜRKİYE İÇİN DE. ESKİDEN DENİZ CEPHESİNDEN YOL VARDI. HAVA VE DENİZ MUHALEFETİ  İLE YOL, TAHRİBATA UĞRADI. YOL AÇILDI SONRADAN AMA, KİFAYETSİZ KALDI. BEKLENTİLERİN BAŞINDA RUHSAT İŞLEMLERİNİN SONLANDIRILMASI BEKLENİYOR. ÇAYOCAĞI RUHSATI İLE TURİZM OLMAZ DENİLİYOR.

BİZ BİLİYORUZ Kİ, BU YAZDIKLARIMIZ ,İLGİLİLERE ULAŞACAK. BAZI İLGİLİLER, BUNLARI, İLGİSİ DOLAYISIYLE, İLGİLENİLMEK ÜZERE ÖNLERİNE KONACAK. HER İLGİLİ, ELİNDEKİ TOPU NASIL EDİP DE ÇIKARACAĞINI  DÜŞÜNECEK SÖMENLERİN ARASINDAN.

İŞBİTİRİCİLİK KONUSUNDA AHKAMLAR KESİLECEK...HERKES BÜROKRAT KESİLECEK "HUKUK, GUGUK, MEVZUAT, SÖMEN, HANYA MANYA KONYA DERKEN, SABAH OLACAK ERKEN. BİRİLERİ BU BÜROKLARI DÜRTECEK "NERDE KALMIŞTIK " DENİLEREKTEN. BU SEFER İŞLER YENİBAŞTAN, SİL BAŞTAN OLACAK..   YENGEN, MENGEN, ŞENGEN DERKEN, BİR BAKMUŞSINIZ SABAH OLUVERMİŞ ERKEN.  VE BU HİKAYELER DE BİTMEZ İŞ...

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..