Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '14

 
Kategori
İnançlar
 

Dua her Müslümanın en büyük silahıdır

Dua her Müslümanın en büyük silahıdır
 

DUA ET HUZUR BUL DUA ET İKİ CİHANIN DA KURTULSUN..........


Dua; insanoğlunun RABBİNE çok ama çok önemli bir yakarışıdır. Dua; her mümin ve müslüman için çok ama çok önemli bir silahtır. Bu silahı gerektiğinde çok ama çok iyi kullanmak gerekir. Bu silah müslümanın en kıymetli hazinesidir. İman eden insanlar duadan her zaman faydalanır.

Dua ile müslüman ALLAHÜ TEALAYA yakarır ve KENDİSİNDEN bazı şeyler talep eder. Yüce rabbimizde kulunun bu talebine bir şekilde karşılık verir. Duanın kabulü için çok önemli olan şartların yerine getirilmesi gerekir. Örneğin sağlam ve düzgün şekilde tüm şartlarına riayet ederek güzel bir abdest alınır. Aslında boy abdesti de denen dinimizde gusül abdesti olarak geçen abdesti alması daha efdal olacaktır. Çünkü bu şekilde vücudunu tüm kir ve pastan arındırmış olacaktır. Tertemiz bir şekilde kıbleye dönerek ellerini yüce yaradana açarak tam bir hüşu içinde, tam bir teslimiyetle gözlerinden yaş akıtarak YÜCE ALLAH'A duasını etmeye başlar. Duada ihlaslı olmak yani kalben inanarak ve tam manası ile isteyerek içten dua etmelidir. Bu şartlar yerine geldiği zaman artık beklemek gerekir. Yüce mevlamızın her kulun yalvarışına yakarışına bir karşılığı muhakkak olacaktır. Bunda şüphe aranmaz. Duasını yapan bir kul artık diğer kulluk vazifelerine bakar. İnsanlar arasında daha hoşgörülü, daha saygın, daha tertip ve düzen içindedir. Bu uygun vaziyetleri her yerde ve her zamanda  elinden bırakmadan bırakmadan devam ettirmelidir.

Dua bir kurtuluştur. Dua bir çözümdür. Çok önemli gün ve gecelerde duaların daha hızlı bir şekilde kabul olacağı bildirilmektedir. Bu gece ve günleri hiç kaçırmadan dört gözle beklemeli ve bu geceleri eli boş göndermemelidir. Özellikle Ezan okunurken ve Yağmur yağdığı zamanlarda dualarımızın ALLAH-Ü TEALA tarafından daha hızlı kabul olacağı bildirilmektedir. Bir de hiç umulmadık zamanlarda da dualar kabul olunabilir. Bu zamanlarda daha tetikte olunmalıdır.

Duanın çeşitleri de çoktur. Çok ama çok önemli dualar vardır. Bunların sayısı da pek fazladır. Örneğin Esmaül Hüsna ve İsmi Azam duası çok önemli dualardandır. Müslüman veya mümin olan bir insan duayı hayatından hiç bir an veya dakikada kesinlikle çıkarmadan her saniyesini dua ve ibadetle geçirmeye gayret etmelidir.

DUAYI BİR YAŞAM BİÇİMİ OLARAK KABUL ETMELİYİZ..........
HER İNSANIN DUASININ KABUL OLMASI TEMENNİSİ İLE


   

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..