Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Dudak Tasarımı

Yüz ifadesinde büyük etkiye sahip olan dudakların, tarih boyunca değişen güzellik algılarına inat her dönemde dolgun ve renkli tarif edilerek güzelliğin oluşmasında önemli etkisi vardır. Özellikle kadınların özgüvenli bir şekilde kendini ifade etmesinde rolü büyüktür. Doğuştan veya yıllar geçtikçe incelen, sarkan, rengi solan, kıvrımlarını kaybeden dudakların cerrahi ya da ameliyatsız tekniklerle canlı bir görünüme kavuşması gelişen teknoloji ile oldukça kolaylaşmıştır.
 
İnce ve hacmini kaybetmiş dudaklar yaklaşık 10 dakika süren dolgu işlemi ile dolgun ve diri bir görünüme kavuşturulabilir. Hyaluranic asit içeren bu maddelerin vücuda herhangi bir zararı yoktur. Zaten insan vücudunda var olan doğal bir maddedir ve etkisi ortalama 1 yıl kadar sürer. Yapıldığı anda sonucu hemen görebilirsiniz. Üst dudağın içe kıvrılmış gibi göründüğü durumlarda iple asma veya martı kanadı teknikleri ile dudağa dışa doğru hacim verilir ve bazen de bu işlemler dolgu veya yağ enjeksiyonu ile birleştirilerek dudak-burun açısının düzeltilmesi ile yüz ifadesi tamamlanır. Özellikle sigara içenlerde daha fazla görülen dudak üzerindeki ince kırışıklıklar da dudak hacimli olsa dahi kişiye yaşlı ifadesi verebilir. İnce dolgular bu kırışıklıklar için kullanılarak kişiye yeniden genç bir görünüm kazandırmayı hedefler. Bazı durumlarda dudak dolgunluğu yeterli olsa da renksiz görünüm veya hatlarının kaybolması nedeniyle ifadeyi etkilemektedir. Bu gibi durumlarda kalıcı makyaj ile dudak doğalına uygun olarak renklendirilip dış hatları belirginleştirir. Dış kontürü belirginleştirilip renklenen dudaklar kişiye genç bir görünüm sağlar.
 
Dudak estetiği uygulamalarındaki temel amaç dudağın anatomik özelliklerine bağlı kalarak yapay olmayan bir görüntüye kavuşturmaktır. Çok fazla doldurulmuş, dudağın her bölümünün şiştiği, yandan ördek gagası görünümüne kavuşmuş dudaklar kimseye çekici gelmediği gibi itici bir ifade sağlar. Bu nedenle dudak estetiği mutlaka işin uzmanı olanlar tarafından yapılmalıdır.
 
Op Dr Eser AYDOĞDU
info@eseraydogdu.com.tr
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..