"Sabah erkenden evden çıkmış ve dükkana gelmişti Selim Bey.Nar desenli anahtarlıkla kapıyı açar açmaz sağ ayağıyla içeri girdi.
" Bayram arefesi olduğu için bir çok kişinin alışveriş yapmaya geleceklerini biliyordu"
"Nitekim tahminleri doğru çıktı ve biraz da işlek cadde üzerinde bulunduğundan kepengi açtığının onuncu dakikasında dükkana gelenler oldu"
"Dededen kalma bu dükkanın üçüncü kuşak sahibi olan Selim Bey güleryüzlü olmanın yanısıra yardımsever biriydi"
"Sattığı şekerleme, çerezler herkesin beğenisini alırdı ve o yüzden gelen giden eksik olmazdı.
"Kasanın üzerindeki gülsuyunu ellerine döküp koklarken gözleri bir için duvarda asılı üç çerçeveye çevrildi.İlk siftah olarak kazanılan parayı asma
geleneğini yaşatıp bu kadim hatırayı devam ettirdiği için kendisini işe yarar hissetmişti. Çerçevelere bakınca her devrin parasını görmek mümkündü"
"Sonra önünde duran gazeteyi okumak için boynuna astığı gözlüğünün ilkin camlarını sildi daha sonra da okumaya başladı"