- Kategori
- Gündelik Yaşam
Dumlupınar

Otuz Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığımız bu günlerde size Dumlupınar'dan söz etmek istiyorum. Doğrusu oraya giderken bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim.
Genellikle şehit olan evlatların ardından babaların göz yaşı döktüğüne alışmışız. Ancak Dumlupınar'daki Baba Oğul anıtı bize bambaşka bir öykü anlatıyor.
Çanakkale ve diğer cephelerde yıllarca savaşan baba, Dumlupınar'da kendisi gibi asker olan oğluyla karşılaşıyor. Ne yazık ki özlemlerini gideremeden baba şehit düşüyor. Oğul ise İzmir'e girerken eriyor, o yüce mertebeye.
Onların adına yapılmış anıt farklı duygular yaşatıyor insana. Yolunuz düşerse gidin gezin, bilgilenin. O zaman ülkemiz gözünüzde daha bir anlam kazanıyor. O zaman,"Ben, bu ülke için ne yaptım?" diye soruyorsunuz kendinize.