Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Gülşen Aydın "gökkuşağım"

http://blog.milliyet.com.tr/gokkusagim

05 Haziran '07

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Dün mü? Bugün mü?

Dün mü? Bugün mü?
 

Teknoloji geliştikçe çocuklarımızın ilgi alanlarının değiştiğinden, sosyallikten uzaklaşıp, bilgisayar, play station, jetix , vcd nin başından kalkmadıklarından yakınırız.

Aslında, teknoloji hayatımıza girince hepimiz etkilenmedik mi?

Anne babamızın, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın hatırını daha az sorar olduk, sormayı bırakın özel günlerini bile kısa mesajla kutlar olduk, bu yüzden görüştüğümüz kişi adedi azalmadı mı? Gidip gelmelerimiz, kahve, çay keyfimiz, hoş sohbetlerimiz.

Hatta eşler bile, internette geçirdikleri zamandan daha az vakit ayırır oldular birbirlerine. Kurulmuş robotlar gibi olduk. Sabah işimize, orda internet, akşam eve, televizyon ve internet.

Eğer çalışmıyorsak diziler ve kadın programları da ekleniyor buna.

Açık havada yürümüyoruz yaşamı içimize çekerek, bir dostumuzla kahve içmiyoruz, sinemaya, tiyatroya, konserlere gitmiyoruz, kitap almıyor ve okumuyoruz, akşam çocuklarımızla oynayıp sohbet etmiyoruz. Daima zamanımızın yetmediğinden yakınıyoruz.Hani teknoloji çağıydı artık. Çamaşır, bulaşık makineleri, var. Elektrik süpürgeleri, hatta tüm bunları kullanacak bir de yardımcı kadınlarımız var pek çoğumuzun.

Çözemediğim, her şey kolaylaştı ama biz mi ne yapacağımızı bilmiyoruz?

Çocuklarımıza sürekli her şeye sahipsiniz, bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu saklambaç, istop, yakar top… Gibi oyunlar oynardık, oynamayı bilmiyorsunuz diye sitem etmez miyiz hep.

Sizce onlardan farklı mıyız?

Oyunbozanlık yapmıyor muyuz? Hayata.

Resim; www.milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 29
: 1001
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

Sekiz yıldır anaokulu ve etüt merkezi işletmekteyim, yaptığım işin dünyanın en keyifli işlerinden bi..