Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Bayramlar
 

Dünya’ nın tek Ulusal Çocuk Bayramı 23 Nisan

Dünya’ nın tek Ulusal Çocuk Bayramı 23 Nisan
 

23 Nisan Türkiye Cumhuriyet’ inin kurucusu milli şef Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünyada tek çocuk bayramı olarak tüm Dünya çocuklarına armağan etmiştir.Bu çocuk bayramında yine Berlin Belediyesi düzenlediği etkinliklerle kutluyacağını basından öğreniyoruz. Onlarda Almanya'da çocukların bayramını etkinliklerle kutlayacaklar.

Atatürk Türk gençliğine verdiği önemin kanıtı bu bayramda Dünyada ki tüm çocukların sevgiyle, barış içinde, savaşlardan uzak yaşamasını bugünlerde çok daha fazla dilemek zorundayız. Çünkü bütün yaşanan savaşlarda, toplumsal karışılıklarda en çok masum çocuklar görmekte, katledilip, sakat kalmakta, en ağır şartlarda ki işlerde çalıştırılarak küçük bedenlerine ağır tahribatlar bırakarak, buda gelecek nesillere kötü miraslar bırakmamıza sebep olmakta, çocuklarımız adına…

Atatürk küçüklüğünde yetim büyüdü, evlendi çocuğu olmadı, çocukluğundan beri hep zorluklarla mücadele etti. Ama o yılmadı, çok çalıştı, vatanı ve milleti için bağımsız ve hür bir ülkenin mimarı olarak Tarihe damgasını vurdu.

O çocukların geleceğin teminatı olduğunu görerek onlara verdiği bu bayramın Dünya çocuklarına hep mutluluk getirmesini, onların çocukluklarını hep mutlu yaşamalarını gönülden dilemekteyiz.

Dünya daki tüm çocuklar bir çiçektir, baldır, dalından koparılmamış ham meyvadır, onlara hep gülmek yakışır, çocukluklarını doğru ve güzel yaşamak gerekir çünkü ileri de daha sağlıklı ve gereken davranışları gösterebilsin.

Çocukluğunda ruhen ve bedenen sağlıklı olmayan bir çocukluk geçiren bir kişi ileride daima potansiyel bir suçlu durumunda, topluma yararlı bir birey olması mümkün olmayabilir.

İşte tüm Dünya çocuklarımızı tek ulusal bayram olan 23 Nisan’larda kutlarken, sadece bir gün değil tüm yıl, tüm zamanlarda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza gereken önemi vermemiz gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..