Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Dünya bize gülüyor; önce ağırlaştırılmış müebbet hapis ver, sonra serbest bırak

Dünya bize gülüyor; önce ağırlaştırılmış müebbet hapis ver, sonra serbest bırak
 

Bazı yargı mensuplarının cemaatin ve siyasetin emrine öteden beri girmiş olmaları bu süreci başlattı. Ben ne Pensilvanya’daki kâinat imamını ne de başbakanı suçlarım; ben bu konuda meslek onurunu satan yargı mensuplarını suçlarım. Türkiye’de bağımsız yargının güvencesi kim? Sizlersiniz; yani bağımsız yargıçlar. Sizler dik duramazsanız biz kime güveneceğiz?

Eski Genelkurmay başkanı İlker Başbuğ’a müebbet veren de tahliye eden de aynı yargı. İki yıl içeride yatırdın. İdam olsaydı idam edecektin. Hangi delillerle müebbet verdin ki hangi delillerle serbest bırakıyorsun. Birileri haksız yere cezalandırıldı dedi; ben de kalkıp haksız yere serbest bırakıldı desem ne olacak! Adalet hata yapar; ama bu hata değil ki. Adamı ipe veriyorsun, sonra yanlışlık olmuş deyip serbest bırakıyorsun. Bugün serbest bıraktığına göre suçsuz. Niye o gün suçsuz olduğunu anlayamadın mı ki adama ömür boyu hapis veriyorsun.

Böyle bir olay yanılma olmaz; ben bunda kasıt ararım. Bugün ful suçsuz olan biri o gün ful suçlu nasıl olur? Cezayı verenin de tahliye edenin de yakasına yapışmak gerek; birinden biri hukuk cinayeti işledi. Hani yeniden yargılama gündeme gelmeseydi ne olacaktı. Şu an ömür boyu hapisten yırtıp evine doğru giden adam tahliye olamayacaktı. Adalet denilen şey bu kadar basit mi ya! O kalın kalın kitaplarınızda bunlar mı yazıyor? Müebbet ver, olmadı vazgeçtim de sal gitsin! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..